Stanković(DS): Obuzdajmo privatne izvršitelje, silu i represiju

Poštovane Nišlije,

podržavam i svim srcem vam se pridružujem u nameri da se izvršiteljima koji haraju domovima širom Srbije, pa i Niša, stane na put, i da se njihova ovlašćenja svedu na nivo koji građane neće stavljati u bukvalno robovlasnički odnos. Pogrešno parkiranje i neplaćeni računi jesu nešto što se mora kazniti, a kazne platiti, ali zakon današnjim izvršiteljima mora da onemogući izbacivanje ljudi iz stana na ulicu i stvaranje novih teških socijalnih slučajeva.

Miodr-Stanković
Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Niš, i jedan od vas.

Sve moderne evropske zemlje rešavaju ovaj problem na način koji ne krnji i onako načeto dostojanstvo građana koji više nisu na ivici siromaštva, oni već odavno grcaju u njemu.
U državi, međutim, u kojoj sve toliko dobro ide da ona životari još jedino od kazni koje revnosno pišu I naplaćuju kako izvršitelji, tako i Komunalna policija, na primer, nemoguće je biti dostojanstven onda kad je dostojanstvo još jedino što od imovine imaš.
Oni ne popisuju samo naše stvari i naše kuće. Oni popisuju naše živote. Obuzdajmo privatne izvršitelje, silu i represiju.

 

4 Comments

  1. Moze se zamisliti koliko je isplativo biti izvrsitelj, kad je jednom od njih izrecena kazna od 300000 hiljada dinara za propust u radu. To znaci da oni enormno zaradjuju na nesreci naroda. To je prljav poso koji mogu da obavljaju samo ne ljudi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *