Štednja: Niško veće prelazi na tablete – nema više dokumenata od hartije

Međusobna komunikacija gradskih većnika, niških odbornika, direktora javnih preduzeća i službi koje čine gradsku upravu, ubuduće neće se obavljati papirnim dokumentima već će se to činiti tabletima koji će biti nabavljeni svim većnicima, a sve u cilju da se uštedi, saznaje „Građanin“.

tableti-u-skupštini1
skupštinska ilustracija iz arhive

Samo za pripremu dokumenata su do sada iz budžeta izdvajani milioni dinara da bi se pripremila dokumenta o sednicama gradskog parlamenta jer su predloge, nacrte i drugo morali da dobiju odbornici, njih 61 kao i druga lica koja učestvuju u raspravi. To se zaista u poslednjih nekoliko godina broji milionima dinara.

Gradsko-vece
Štednja u Gradskom veću

Da većnici „prelaze“ na tablete potvrdio je i zamenik gradonačelnika, Ljubivoje Slavković na kraju poslednjeg zasedanja ovog organa, pričajući o „lažnoj“ i pravoj racionalizaciji troškova.
-Sada ćemo da pređemo na elektronsko dostavljanje pošte odbornicima i preći ćemo na tablete. To će višestruko da smanji troškove u odnosu na tone materijala koje smo kupovali, a da ne pričam o kuririma za dostavljanje, fotokopir aparatima i sve što uz to pravi ogromne troškove – saopštio je Slavković.

Jedino ostaje pitanje kako će to da funkcioniše jer mnogi odbornici pa i većnici nisu baš vični elektronskoj komunikaciji, ali ako žele da da se aktivno uključe u rad gradske uprave, moraće da nauče.

Radica Perov, nekadašnji radnik RK “Pionir” kaže za naš portal da je to pohvalno, ali da nema nema efekta, ako se na jednoj strani štedi na papiru, a na drugoj primaju svoje stračke kadrove po ugovoru o delu.

-Pa sigurno da bi trebalo da se pređe na elektronsku komunikaciju. Vest je da do sada nisu prešli već to rade tek sada-kaže Petar Mijušković, niški penzioner. Nenad Komadinić, nezaposleni mladi Nišlija kaže da je to samo “zamazivanje očiju građanstvu” i da te najave nemaju nikakvu realnu osnovu.

Gradjanin.rs
Foto: svezakucu.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *