Stižu prvi računi za grejanje sniženi od 20 do 30 odsto – protest danas u 18 sati

U niške domove koji se greju na daljinsko grejanje počeli su da stižu prvi (avgustovski) računi umanjeni za 20 pa čak i 30 odsto! To iznosi uštedu od 2.500 do 3.500 hiljade dinara po domaćinstvu što je izuzetno značajno jer je većina Nišlija u teškoj materijalnoj situaciji.

racun1-ѕа-насловну

Na daljinsko grejanje se greje oko jedne trećine Nišlija tako da to predstavlja veliki uspeh okupljenih građana oko Udruženje predsednika skupština stanara. Mada po rečima pojedinih iz vlasti, umanjenje nema veze sa pritiskom građana na Gradsko veće, već je to „uobičajna“ procedura zbog sniženja gasa. U to malo ko veruje, pa se ovo sniženje grejanja slobodno može nazvati i istorijskim jer se unazad nekoliko godina nikada nije desio sličan poduhvat građana.

golf-kabriolet

Dejan Milošević iz jedne od zgrada na Bulevaru Nemanjića kaže da je njegov račun za stan od 64 kvadrata iznosio nešto preko 10.000 dinara dok je avgustovski dobio umanjen za 3.000 odnosno 7.000 dinara.
-U mojoj zgradi žive uglavnom penzioneri i ovo umanjenje je ogromna ušteda. Mada gas je pojeftinio mnogo ranije pa ne znam zašto nisu ranije snizili račune-kaže Milošević.

Protest građana

Đokica Jovanović, jedan od prvih ljudi udruženja navodi da se protesti nastavljaju jer zahtevi nisu ispunjeni.
-Mi i dalje ne znamo po kom osnovu je nekome sniženo 20, nekome 30, a nekome 35 odsto. Vlast koja je u startu pregovora rekla da od smanjenja računa nema ništa, još nije izglasala ili donela neki papir po kome se jasno vidi kako oni obračunavaju cenu grejanja i šta su standardi u toj oblasti-ističe Jovanović. On kaže da će na današnjem protestu koji se odvija u 18 sati ispred Gradske toplane predstaviti poverenika koji će se baviti problemom „Parking servisa“.

M.S.

3 Comments

  1. Nista nije snizeno nego je naplaceno u ovom mesecu samo 30% racuna prosecne potrosnje za proslu grejnu sezonu lepo pise na poledjini racuna. Cene su ostale stare i niko u nicemu nije pobedio. Prvo se raspitajte pa onda pisite!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *