Stojanović podneo tužbu na 15 strana – sumnja na korupciju Branislava Jovanovića

General Momir Stojanović, odbornik Srpske napredne stranke u niškoj skupštini rekao je za govornicom da je još 2010. godine podneo privatnu krivičnu prijavu protiv odbornika Branislava Jovanovića i to na 15 strana, nadležnom sudu u Nišu.

B.Jovanovic
Branislav Jovanović

Pre toga Jovanović je „mahao“ isečkom novinskog papira na kome je tekst o prijavi Stojanovića da je učestvovao u ratnim zločinima na Kosovu i Metohiji. Jovanović je aludirao i da je u poslednjim partijskim događajima u Gornjem Matejevcu, Stojanović imao lično obezbeđenje.

Pokrenuo sam kao građanin krivičnu prijavu protiv vas (Jovanovića) nadležnom sudu u Nišu na dobrih petnaestak strana i vi to znate. I taj proces se protiv vas vodi zbog brojnih zloupotreba i kriminalnih aktivnosti. Drago mi je što neće biti odbačena. Spreman sam da vam se izvinim ako ne budu dokazane inkriminacije, zloupotrebe, korupcija i šta sam sve naveo. Razlog nije da me na svakom sastanku ovde prozivate jer vi nemate problem samnom. Vi imate problem sa zakonom da dokažete svoju nevinost – rekao je Stojanović za govornicom niške skupštine.

Momir Stojanović
Momir Stojanović

Stojanović je takođe naveo da kao prvi čovek Vojno bezbednosne agencije nije učestvovao ni u kakvim zločinima, da je nekoliko puta bio u haškom tribunalu i da su optužbe da je kriv za ratne zločine bespredmetne kao i to da ima svoje privatno obezbeđenje. On je rekao da po zakonu ima pravo da ga traži, ali pošto se ne oseća ugroženim to nije učinio.

M.S.
Foto:blic.rs, ntv.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *