Stonoteniseri traže uključenje struje – reprezentativci nemaju gde da treniraju

Prilikom isključivanja sa napajanja električne mreže svih objekata SC Čair Niš početkom septembra meseca isključen je i Stonoteniserski dom. Iako su stadion i ostali sportski objekti u vlasništvu SC „Čair“ veoma brzo dobili ponovni priključak, ovaj dom je i dan danas bez struje.

dom-s1

Kako navode iz sportskog centra problem je u brojilu koje se tamo nalazi, a koje je po rečima radnika EPS-a isključeno zbog oštećene plombe.

Stonoteniserski dom je od septembra u mraku, a klubovi, njih 7 koji tamo treniraju prinuđeni su da traže alternativu za svoje treninge. Zbog toga, je Sportsko Rekreativno Udruženje Osoba sa Invaliditetom „Nais“ prinuđeno da se obrati gradonačelniku, većniku za sport, distribuciji i sportskom centru Čair otvorenim pismom.

Obraćamo Vam se povodom problema sa električnom energijom u Stonoteniskom domu, ulica Branka Miljkovića br.1. Početkom septembra isljučena je struja u ovom sportskom objektu, ovaj problem još uvek nije rešen, struje i dalje nema. Za sada niko nema informaciju da li će i kada ovaj problem biti rešen. U svojim redovima imamo dvojicu reprezentativaca koji ne mogu adekvatno da treniraju. Molimo sve nadležne da se ovaj problem što pre reši, navode oni.

dom

Kako kažu u ovom pismu, Stonoteniseri Sportskog udruženje osoba sa invaliditetom „NAIS“ trenutno treniraju u jednom delu hale Čair, ali taj prostor nije pristupačan za korisnike invalidskih kolica (postoje tri stepenika i jedna rampa koja je dosta strma).

Nije ovo problem samo našeg sportskog udruženja, ovo je problem još šest stonoteniskih klubova u Nišu (STK Josip Kolumbo, STK Medijana, STK Železničar, STK Stoni, STK Mostelarija i STKI Medijana). Ovo je problem stotinak dece i ljudi koji se bave ovim sportom. Drugi problem je da naše udruženje ima desetak takmičara, sada treniraju samo četvorica zato što u ovom prostoru imamo samo dva stola. Apelujemo na sve nadležne da se u što kraćem roku ovaj problem reši. Obraćamo se Gradonačelniku, većniku za sport, direktoru sportskog centra Čair, direktoru niške Elektrodistribucije, svim ljudima iz sveta sporta i novinarima“ – zaključuje se u ovom pismu.

tekst i foto: A.Ilić

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *