Štrajk glađu na Pravnom fakultetu

Doc. dr Tanja Kitanović, koja predaje Porodično pravo na Pravnom fakultetu u Nišu, juče je počela da štrajkuje glađu. Umesto da održi ispit studentima druge godine, ona je, prema pisanju medija, u amfiteatru saopštila da je zbog sukoba sa upravom fakulteta odlučila da štrajkuje glađu.

pravnifak
„Do juna sam bila jedini nastavnik na predmetu Porodično pravo, a onda je Nastavno-naučno veće odlučilo da na ovom predmetu predaje i Dejan Janićijević, koji niti je magistrirao, niti doktorirao, niti ima neki naučni rad iz te oblasti“, priča profesorka za Blic. Dekan Pravnog fakulteta Miroslav Lazić kaže da će uprava sve učiniti da reši ovaj problem I da će već u ponedeljak biti održana sednica kako bi se odlučivalo o njenim zahtevima.

Izvor: NTV

4 Comments

 1. Kakva vlast u gradu na Nišavi,takvo i obrazovanje. Ovaj dekan se ponaša diktatorski ,baš kao i ovi Perišići,Bulatovići,M. Ilići i Novakovići. Jednom rečju ANARHIJA I SAMOVOLJA u svakom segmentu društva-ovde se radi o univerzalnim ekspertima.

 2. Što mora samo prof dr-i da predaju na fakultetima, ionako su fakulteti srozani na nivo „večernjih škola“ iz doba socijalizma,kao na pr. Narodni univerzitet „Božidar Adžija“!
  Mada , da je NU „B.Adžija“ opstao , bio bi pojam za sve današnje fakultete !
  A ko je sve zaslužan za srozavanje fakulteta , možemo samo da nagadjamo: studenti , profesori, dekani , pomoćni radnici , čistačice , kuriri , vlast ili narod ?
  Draga profesorka , vodite računa o svom zdravlju … sve je otišlo … ko zna gde i nikoga nećete potresti niti naterati da se zamisli !
  Vaš dekan a i uprava će „u ponedeljak krenuti u akciju“…
  pa , ko je onda „omogućio“ g-dinu D. Janićijeviću da predaje na Vašem predmetu ??? Radnički savet Pravnog fakulteta , sindikat ili grupa gradjana istog ! Moreee , sad sam se setio – Pera ložač je to uradio a papa mu pomogao.
  Pozdrav profesorki T. Kitanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *