Sudija vozio pod dejstvom alkohola sa „spornim” tablicama

Predsednika Privrednog suda u Nišu, Božidara Stankovića u rutinskoj kontrol zaustavila je policija posle čega je otkriveno da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, prenosi RTV Belami i Narodne Novine.

Predsednik suda Božidar Stanković i pešo sa spornim tablicama (fotoBelami-NN)

Kako se navodi u tekstu, u krvi mu je pronađen jedan promil alkohola.

Ova dva medija navode i da su tablice NI 079 ZŠ na tamnoplavom „pežou 307“, za čijijim je volanom bio, zapravo tablice s automobila njegove supruge, a koji je izgoreo pre nekoliko meseci.

Građanin B. C. je, pre pet godina prodao tamnoplavi „pežo“ Božidaru Stankoviću, ali do sada, kako tvrdi, ugovoreni iznos nije u celosti isplaćen. Zbog toga, kako kaže Cvetković, nije ni preneo svojinu na automobilu Stankoviću, ali je zato navukao na svoju adresu sudske izvršitelje koji traže 200.000 dinara za nepropisna parkiranja tamnoplavog „pežoa“, navode ova dva medija.

“Građanin” je pokušao da kontaktira predsednika Stankovića u Privrednom sudu, ali nam je rečeno da je na godišnjem odmoru.

Potparolka Privrednog suda Ksenija Sokolović kaže da se ovom slučaju daje preveliki značaj jer, ukoliko su navodi istiniti, to nije ometalo rad suda i da je to privatna stvar predsednika Božidara Stankovića.

To se dogodilo preko vikenda, znači van radnog vremena. Prijava je napisana ispred njegovog doma. Ne znamo da li je ušao da preparkira kola ili nešto slično. Na drugoj strani svi mi znamo nekoga ko je dobio kaznu za vožnju u alkoholisanom stanju, a napominjem da je on kontrolisan van radnog vremena i sve što mediji navode ni na jedan način nije uticalo na rad suda. On je dao iskaz, a prijava još nije stigla i tek će se videti iz prijave šta je istina zapravo o tom slučaju tablica jer mnogima se desi da sednu za volan, a da ne znaju da je registracija istekla. I uopšte ne znam zašto se tolika buka podiže oko toga u medijima – rekla nam je Sokolovićeva.

Ona nam je načelno rekla kada se predsednik Stanković vrati s godišnjeg odmora da, ukoliko želi da se obrati javnosti, to će između ostalih medija učiniti i preko “Građanina”.

M.S.

4 Comments

  1. Sudija je na ovaj nacin izvrsio krivično delo falsifikovanja. Ovakav postupak ga čini nedostojnim da bude predsednik suda i uopste sudija

  2. klevećenje , nije sns nego jul . a zašto lepo nije slikana nalepnica na šoferšajbni pa da poverujemo , nego tablica koju može bilo ko da oštampa . da nije neki spor povod za vest, a ne glad za istinom i pravdom !?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *