Suđenje Babićevom vozaču: Još uvek nedostaje minut i 40 sekundi snimka

O tome da li je Škoda Superb bila destabilizovana pre udara u drugi auto na naplatnoj rampi Doljevac, ne mogu da se izjasnim jer saobraćajnoj komisiji nije dato 1,40 sekundi gde se vidi direktan udarac, rekao je Boris Antić, predsenik saobraćajne komisije u Osnovnom sudu u Nišu na suđenju Dejanu Stanojeviću, vozaču javnog preduzeća „Koridori Srbije“.

U toj saobraćajnoj tragediji poginula je Stanika Gligorijević(51).

Ona je poginula u Opel Astri kada se u jutarnjim časovima Škoda Superb zakucala u ovaj auto koji je bio u trećem kanalu rampe, a na zadnjem sedištu je bio direktor „Koridora“ Zoran Babić. On je tada polomio butnu kost na levoj nozi.

Nije bilo snega i leda na kolovozu 31. januara 2019. godine kada je došlo do tragedije.

Antić je naveo da je temperaturq bila 0 Celzijusa oko 7,00 sati kada je došlo do nesreće.

Komisija sa Saobraćajnog fakulteta je od korica do korica istražila slučaj, ali nismo dobili snimak koji se prekida u 8:30,44 sekunde, a nastavlja 8: 32,33 sekunde tako da nedostaje tih minut i 40 sekundi kada je došlo do udara- rekao je Antić.

Na pitanje Bože Prelevića, advokata porodice Stanike Gligorijević, da li u dokumentaciji postoji papir koji pokazuje veštačenje Škode nakon nesreće, Antić je prvo odgovorio da „ne zna“, a onda je rekao da „bi taj dokument bio od značaja za izvođenje nekih dokaza o kočionom sistemu“.

Babić je naveo ranije da je bio na zadnjem sedištu automobila, a da mu je butna kost pukla kada je preleteo suvozačevo mesto i čelom udario u neki od prednjih delova automobila.

Sudija Osnovnog suda je rekao da bi trebalo ispitati još jednog svedoka 20. aprila, a onda će doći do završne reči i presude.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *