Sudski epilog tragedije ispred kafića „Klinika“ u Tvrđavi – ubistvo u nužnoj odbrani

Nišlija Nikola Rančić (27) ubio je Dragana Dukića (26), radnika obezbeđenja u kafeu „Reka” – u nužnoj odbrani! – potvrđena je presuda Višeg suda u Nišu, a prenosi niški portal NiskeVesti.info.

ubijeni-dragan-sa-sestrom
Ubijeni Dragan sa sestrom/foto arhiva porodice Dukić

Presudom Apelacionog suda odbijena je kao neosnovana žalba Višeg javnog tužioca u Nišu i potvrđena presuda Višeg suda u Nišu, kojom je okrivljeni Nikola Rančić na osnovu čl. 423. st. 1. tač. 1. ZKP oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo ubistvo iz čl. 113. KZ jer je delo izvršio u nužnoj odbrani.

plato
Mesto tragedije

Okrivljeni Rančić se optužnicom VJT teretio da je 28. avgusta 2011. godine u kafiću „Klinika“ u Nišu lišio života Dragana Dukića. Kako je tada saopštila niška policija, Dukić je ubijen ubodom noža u srce oko 4.15 sati u bašti kafića „Klinika“ u niškoj Tvrđavi, gde je posle posla svratio s društvom.

Osumjičeni Nikola Rančić uhapšen je 12 sati posle ubistva. Tragični događaj se dogodio dok je Dukić s društvom prilazio bašti „Klinike“, a koja se nalazi na platou iznad rimskih termi u Tvrđavi. Tu je izbila svađa između njega i Nikole koja se tragično završila.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *