Sumnjivo: Napuk’o most kod Dis-a ili je udario grom?

Sinoćnu vest koja je društvenom mrežom Tviter „protutnjala“ gradom, da je tokom jučerašnje oluje u most kod trgovine DIS udario grom, proverili smo jutros u niškom Centru za obaveštavanje i u domaćinstvima u okolini. U Centru su nam rekli da nemaju prijavu nadležnih bezbedonosnih službi da se išta slično dogodilo.

Davorin-Dinić
foto Davorin Dinić

Sinko, grmelo je, ali kad bi grom udario, izmestio bi nas skroz. Pa u selo kad udari u krošnju grom, čuje se u tri sreza“ – rekla nam je jedna baka iz kuće blizu mosta.

Ipak, Direkcija za izgradnju grada saopštila je da je u most udario grom.

Davorin-Dinić1
Davorin Dinić

Poznati niški umetnik Davorin Dinić snimio je ovu naprslinu i javno se pita da li je zaista udario grom u most. Istražio je i slike udara gromova na nekim drugim mostovima u svetu čiji ostaci ne izgledaju kao na ovom kod Dis-a.

Prošao sam mostom kod Disa i primetio pukotinu na asfaltu koju sam uslikao telefonom. Nakon samo sat vremena sam ponovo prošao tim putem i primetio da su ekipe vec podigle površinski sloj i krenule sa sanacijom. Pomislio sam da je sramota da tek tako pukne asfalt na mostu koji je izgrađen tek pre par godina, ali s druge strane, brzina i ekspeditivnost ekipe za sanaciju me iskreno odusevila ( s obizrom da uglavnom cekamo po godinu i vise dana da se saniraju udarne rupe i ostecenja na asfaltu u Nišu)

grom
slika udara groma na nekom drugom mostu

Danas u toku dana saznajem iz portala Južne vesti da je direkcija saopštila da je udario grom. Ja sada ponovo na uvid javnosti dajem fotografiju oštecenja i molim za savet nekog stručnog lica jer sam ja laičkim upoređivanjem fotografija udara groma u asfalt dosao do zaključka da se ovde to nije dogodilo. Takođe, postoje i mnoge druge nejasnoće u vezi sa ovim tumačenjem. On dalje saopštava i nabraja nejasnoće:

most-1
slika „udara groma“ na mostu kod DIS-a
  • Kao prvo, ja na fotki oštećenja nigde ne vidim istopljen asfalt, vec samo fizičko oštećenje sa pukotinama
  • kao drugo, NEMA ŠANSE da grom udari toliko blizu metalne konstrukcije a da ona ostane POTPUNO neoštećena.
  • Kao treće, od cega je napravljena farba za signalizaciju na putu kad na njoj ne postoji ni jedan jedini trag od udara groma ?

Ja samo želim da za momenat podignem svest o bezbednosti u saobraćaju i kvalitetu saobraćajnih objekata koje mi građani koristimo. Ne napadam ikoga niti optuzujem. Vrlo je moguce da nisam u pravu… Zato pozivam gradjane da mi nikako ne veruju na rec, nego neka pogledaju sami, pa ako ima nekoga ko se bolje razume može i da nam objasni čisto da se ne brinemo, jer mesta za brigu itekako ima … – navodi Dinić.

gradjanin.rs

 

4 Comments

    1. @ CVETKO Prvi
      RAZLOG JE TAJ, ŠTO GROM ODAVNO UDARI U JP „DIREKCIJA ZA IZGRADNJU“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *