Suspendovani ginekolog Todorović: Nisam bio pijan – sve mi je namešteno!

Suspendovani ginekolog specijalista dr Bratislav Todorović, koji je prema rečima rukovodstva niškog Kliničkog centra suspendovan jer je u vidno alkoholisanom stanju 11. februara nasrnuo na obezbeđenje klinike i pokušao da se obračuna sa dežurnom sestrom i pacijentkinjom kojoj je trebalo da radi kiretažu, kaže da je taj i process sa telefonom, montiran!?

GAK

-Ovo je sve montirano protiv mene, kao i prethodni proces za mobilni telefon. Alkometar je prvo pokazivao nula promila i tvrdim da mi je sve namešteno. U vrlo sam teškom psihičkom stanju, i pod stalnim sam nadzorom psihijatra, pijem i sedative i antidepresive, ali sam zbog teške materijalne situacije morao da radim, lekovi me usporavaju malo, to je tačno, ali svakako nisam bio pijan, a nipošto nisam želeo da skidam nikakvu spavaćicu što se prepričabva. Otišao sam samo da pregledam ranu svojoj pacijentkinji, tvrdi ginekolog Todorović.

Ipak, prema rečima Zorana Milojkovića, revnosnog radnika službe obezbeđenja koji je te noći bio dežuran, incidenti sa ginekologom Todorovićem trajali su nekoliko sati, da bi se završili tek po dolasku policije.

-Prava je sreća što su anesteziolozi bili zauzeti u tom trenutku, tako da smo na vreme primetili da nešto nije u redu, jer se i sama pacijentkinja kojoj je bila zakazana intervencija usprotivila da uđe u sobu za intervencije, nakon što je posumnjala da je lekar pijan, iako je on pokušavao na sve načine da nas ubedi u suprotno, pa čak je radio i čučnjeve ispred vidno uznemirene pacijentkinje. Dr Todorović je nekoliko puta šetao od prizemlja do trećeg sprata, ja sam u međuvremenu obavestio nadležne i dobio zeleno svetlo da ga pratim, i tada sam ga zatekao u jednoj od bolničkih soba gde je pokušavao da pacijentkinji mlađe životne dobi, kojoj je ranije rađena intevrencija, pokušavao da skine spavaćicu, ali ga je ona molila da to ne čini, u čemu sam ga i sprečio uz pomoć dežurne sestre. Kasnije je čak pokušao I da me udari – dodaje Milojković.

Nakon tog incidenta, suspendovani ginekolog je prema rečima Milojkovića, vidno iznerviran, pokušao dva puta da ga udari, što je ovaj i izbegao, a nakon toga su mu i kolege pritekle u pomoć. Kako se ginekolog Todorović nije smirivao, predložen je alko test, ali je i to odbijao punih sat vremena, tokom kojih je popio nekoliko limenki soka, da bi se na kraju utvrdilo da ima 2, 09 promila alkohola u krvi.

-Iako sam još uznemiren zbog tog događaja, drago mi je što sam na vreme reagovao i sprečio da uradi to što je namerio, i što sam ga sprečio da uznemirava „ležeću“ pacijentkinju, veli radnik obezbeđenja Milojković, koji smatra da bi lekar i dalje pravio incidente da nije reagovala policija.

Uprava KC:Todorović gotovo sigurno dobija otkaz

U upravi KC tvrde da će suspendovani dr Todorović nakon ovoga gotovo sigurno dobiti otkaz.

-Neću dozvoliti da se baca ljaga na našu ustanovu, i postupiću u ovom slučaju kao što sam i ranije, a to je otkaz, jer moramo da odvojimo „žito od kukolja“, tvrdi prof. Dr Zoran Radovanović, direktor bolničkog centra.-Mi nismo uopšte ni znali da je dr Bratislav pravosnažno osuđen zbog ranije prijave za mito i korupciju, jer nas sud nije zvanično obavestio, što je i bila njihova dužnost, i zbog toga je i dalje bio zaposlen ovde, ali bi nakon ovoga, i da nije te presude verovatno dobio otkaz, dodao je on.

N.M.