Suspenzija za nastavnicu zbog piva na času?

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Sara Gros

pivo na casu
FOTO: blic.rs

Nastavnica nemačkog jezika Sanja Pantić iz OŠ „Radoje Domanović“ biće suspendovana, a protiv nje će biti pokrenut i disciplinski posrupak, jer je na njenom času jedan učenik sedmog razreda doneo flašu sa pivom koje je, kako se vidi na snimku pio” jer je u predstavi glumio pijanog domara.

Ceo događaj desio se pre više od nedelju dana, ali je prava uzbuna nastala kada se snimak sa časa pojavio na fejsbuku i kada su roditelji videli snimak učenika koji pije iz pivske flaše. Roditelji su istog momenta reagovali obrativši se školi.

Direktorica OŠ “Radoje Domanović” Dušica Tričković kaže za gradjanin.rs da će profesorka Pantić biti udaljena sa nastave i da će protiv nje biti pokrenut disciplinski postupak.

U školi dodaju i da su već razgovarali sa svim akterima nemilog događaja. Učenik koji je doneo flašu sa pivom kaže da nije stvarno i pio.

Osim toga ceo čas je snimljen bez znanja direktorice škole.

– Nastavnica Pantić  je objasnila da je čas snimala jer jo je to bilo potrebno za studije pošto završava master”, kaže direktorica Dušica Tričković.

Ona, takođe, tvrdi da snimak nisu objavili učenici jer niko od njih na času nije snimao, ali da to nisu učinili ni roditelji učenika.

Dodaje da je napravljen samo jedan snimak, ali i da je posle konsultacije sa porodicom napravljen nov na kome nema flaše sa pivom, jer  su joj u porodici ukazali da to, ipak, nije pedagoški.

– Kako je snimak dospeo u javnost ne mogu da objasnim”, kaže direktorica Dušica Tričković.

Dušica Tričković smatra da je događaj na času nemačkog jezika skandalozan i nedopustivo je da niko u školi nije bio obavešten da će biti organizovana predstava na času i da će sve to biti snimljeno, a to je bila njena obaveza.

– U pitanju je teža povreda radne obaveze zbog koje se može izreći otkaz, ali i gubitak licence za rad”, kaže direktorka.”Nemam ni jedan argument koji bi opravdao ponašanje nastavnice, osim što je mlada i neiskusna”, kaže direktorka i dodaje da će već danas biti održan roditeljski sastanak, ali će se sastati i drsciplinska komisija.

Direktorka škole naglašava da nakon ovog događaja mogu da se postave i druga pitanja.

– Jedno od njih je i kako je učenik sedmog razreda koji je maloletan došao do flaše piva kada znamo da je prodaja alkohola maloletnicima zabranjena. Dete pivo nije ponelo od kuće jer bi to znali njegovi rodtilje i pitali ga za šta mu je potrebno, a onda bi verovatno reagovali drugačije. Dakle, sedmak je pivo kupio sam, a to je, takođe, nedopustivo”, zaključuje direktorka Tričković koja je ljuta i zbog načina na koji je predstavljen domar škole.

Nastavnica nije smela da pristane ni na to da se domar predstavi sa flašom piva u rukama i kao pijanica jer to nimalao nije pedagoški i deci se šalje pogrešna poruka”, objašnjava Dušica Tričković.

Pokušali smo da čujemo i nastavnicu Pantić, da ona objasni o čemu se radi i kako je flaša piva dospela na čas.

Ostali smo bez njenog viđenja celog događaja jer se na telefon nije javljala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *