Svaka pomoć za migrante u Preševu dobrodošla

Srpsko-ruski humanitarni centar iz Niša saopštio je da je danas uputio više od 2.000 ćebadi za potrebe privremenog centra za prihvat izbeglica u Preševu, na granici Srbije sa Makedonijom, saopšteno je iz tog centra.

izbeglice

Kako se navodi u saopštenju, pomoć je upućena posle molbe za pomoć Ministrastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, jer je veliki broj migranata sa Bliskog istoka i severne Afrike prešao u Srbiju, nakon blokade na granicama Makedonije.

U protekle dve sedmice, kada je broj izbeglica u tranzitu kroz Srbiju naglo porastao, Srpsko-ruski humanitarni centar uputio je privremenim centrima za prihvat izbeglica u Preševu i Kanjiži oko 39 šatora, 30 peći za grejanje, dva dizel agregata, krevete na rasklapanje, komplete nameštaja na rasklapanje i metalno posuđe.

U Makedoniji je u četvrtk proglasilo vanredno stanje uz južnu i severnu granicu sa Grčkom i Srbijom, a makedonski mediji su preneli da je u nedelju više od 3.000 migranata sa železničke stanice u Đevđeliji u toku dana prevezeno do graničnog prelaza sa Srbijom.
Migrante u Preševu pomaže i niški Dom Zdravlja kao i Vojna bolnica u Nišu.

Izvor: akter.co.rs/gradjanin.rs
foto:FBM. Jerkan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *