Sve se nešto čeka na prijem novih 450 radnika u „Grameru“?

Bombasto najavljena 450 radnih mesta u nemačkom preduzeću „Gramer“ koje posluje u Aleksincu, za sada su samo „slovo na papiru“. Ovo preduzeće koje posluje na dve lokacije u Aleksincu bavi se proizvodnjom presvlaka za automobilsku indusriju. Bilo je na promociji ove ideje i novih radnih mesta puno bliceva, kamera, “velikih” izjava o procvatu i drastičnom smanjenju nezaposlenosti u opštini Aleksinac, ali do sada i pored ogromnog interesovanja radnika, nema konkretnih aktivnosti u pokretanju procesa novog prijema na posao.

Veliko interesovanje za posao, ali za sada nema konkretnih aktivnosti

Potpisan je, čak i Ugovor izmedju ovog nemačkog preduzeća i Fonda za razvoj, u vezi subvencija ali konkretnih aktivnosti još nema.

Dragan Milojković

Svakodnevno, kod nas u Službi za zapošljavanje – Aleksinac dolazi veliki broj lica i interesuje se za posao u „Grameru“ ali konkretnih aktivnosti još nema. Viša puta smo slali pismene dopise predstavnicima Gramera, povodom ove inicijative, kako bi smo mogli da damo bilo kakav odgovor velikom broju zainteresovanih lica ali do sada, nemamo povratnu informaciju – rekao je rukovodilac Službe za zapošljavanje u Aleksincu, dipl. ecc Dragan Milojković.

Tekst i foto Dušan Stevanović (Aleksinac.biz)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *