Svečanim defileom folkloraca počeo festival u Nišu

Defileom učesnika centralnim gradskim ulicama i sinoćnim svečanim zajedničkim koncertom na nišavskom Keju počeo je tradicionalni 8. Medjunarodni studentski festival folklora. Festival okuplja 450 folkloraca iz 7 zemalja.

folklor

U narednih sedam dana koliko fetsival traje, Nišlije će moći da se upoznajku sa kulturom i folklorom Bugarske, Grčke, Poljske, Republike Srpske, Rumunije, Rusije i Srbije. Organizator manifestacije je Studentski kulturni centar. Detaljan program možete pogledati ovde OVDE.

Mladi, obučeni u narodne nošnje Poljske, Rusije, Rumunije, ali i Bugarske i Srbije defiluju glavnim Niškim ulicama. Od Kalče, pa preko Trga Kralja Milana, do Nišavskoj keja. Ljudi zastaju, dive se mladosti i šarolikosti narodnih kostima . Ovaj defile je tradicija, traje već osam godina koliko i Festival folklora koji je u Nišu i ove godine okupio folklorece iz sedam zemalja. Učesnici kažu da su jedva dočekali da dodju u Niš.

folklor1

A veliki koncert svih učesnika na Nišavskom keju je takodje tradicija. Poklon Nišlijama koji uživaju u spletovima narodnih igara. Organizator ove manifestacije je Studentski kulturni centar.

Pored Niša ovaj festival održaće se tradicionalno i u Beloj Palanci, Vladičinom Hanu i Knjaževcu.

Izvor: tvzonaplus
foto: Miroslav Miša Jović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *