Švedska kompanija „Crveni bljesak“ odlično posluje u Aleksincu

Švedska kompanija Redburns (Crveni bljesak) koja proizvodi softvere otvorila je svoju filijalu u Aleksincu. Redburns osnovan je 2005 godine u Stokholmu. Osnovna delatnost im je proizvodnja, marketing i prodaja softvera za transport i logistiku. Softver je namenjen vozačima, dostavljačima i poštarima koji na osnovu aplikacije razvoze i dostavljaju pošiljke na tačno odredjene adrese.


Vlasnik ove firme, Lukas Anderson uposlio je mladu inteligenciju Aleksinca. On kaže da je na ideju da napravi ovakav softver došao sasvim slučajno, kada je upoznao ljude iz pošte u Švedskoj. U to vreme, sve se radilo ručno. Kako se razvijala kompjuterizacija, nastala je i potreba za takvim softverom.

Odlučio sam se za jug Srbije jer ovde možete naći izuzetne softveraše koji rade isti ili bolji posao za mnogo manje honorare nego u Švedskoj. Svi smo baš zadovoljni ovom saradnjom. U Švedskoj bi takve ljude morao da platim mnogo više. Zato sam izuzetno zahvalan Elektronskom fakultetu u Nišu, koji proizvodi ovako stručne kadrove i koga smatram kao ozbiljan resurs znanja iz oblasti IT tehnologije u Evropi – kaže Lukas Anderson.

U toku leta, jedna nedelja je rezervisana za kolektivni godišnji odmor, kao na primer, ove godine u Barseloni. Za rubriku verovali ili ne, plata koja je višestruko veća od ove u Srbiji, prima se na vreme.

D.S.

Medijski sadržaj „Dobro mesto za investicije“ sufinansiran sredstvima za javno informisanje opštine Aleksinac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *