Takmičarska smotra folklornih dečijih ansambala „Širi kolo naokolo“

Kulturna manifestacija „Širi kolo naokolo“, je manifstacija humanitarnog karaktera u domenu negovanja i očuvanja tradicije i kulturnog nasleđa.

siri-kolo-naokoloIdeja projekta prvenstveno ima za cilj da afirmiše i pospeši rad neafirmisanih kulturno umetničkih društava širom Srbije, i to na nivou dečijih ansambala. Osmišljena je tako da će organizovatie regionalne smotre takmičarskog karaktera za decu, a prva će biti u Nišu u petak, 22.05.2015.g. u sportskoj hali OŠ „Dušan Radović“ sa početkom u 20 časova. Cena karte je 150 dinara i može se kupiti na licu mesta pre samog početka koncerta.

Pozivamo sve ljubitelje folklora, pesme i igre da dođu i svojim prisustvom daju podršku najmlađim čuvarima srpske tradicije.

Učesnici: PFD „Brojanica“, Niš; FA „Remesiana“, Bela Palanka; KUD „Svrljig“, Svrljig; SMU „Srma“, Niš; KUD „Dukat“, Pirot; KUD „Sloga“, Vražogrnac; ANIP „Mozaik“, Niš; KUD „Mladost“, Vranje; KUD „Soko“, Sokobanja; Crkveni Igrački Ansambl „Branko“, Niš; KUD „Biser“, Draževac; KUD „Belac – Pridvorica“, Bojnik; KUD „Sveta Trojica“, Boljare.

Tim SKC-a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *