„Tehnološke inovacije u filmskoj industriji“ – predavanje u Nišu

Na Elektronskom fakultetu u Nišu u četvrtak, 4 juna u 12 sati biće održano predavanje „Tehnološke inovacije u filmskoj industriji“.

creativestudio

Predavač će biti Petar Jovović, osnivač i direktor Crater studija.

Crater studio je primer uspešne domaće firme koja je konkurentna i na svetskom tržištu. Zaposleni u Crater studiju rade vizuelne efekte za film, reklamu, muzičke spotove i video igre, i u toj oblasti su u samom vrhu svetske produkcije. Njihov portfolio uključuje i rad na filmovima kao što su “Sunčanica”, “Shark night 3D”, “The other guys” i “Čarlston za Ognjenku”.

Predavanje u ime fakulteta organizuje Modul elektronika – multimedijalne tehnologije na kom studenti, posle učenja o osnovama elektronike i programiranja, uče i obradu zvuka i slike, fotografiju, video i audio produkciju, 3D modeliranje i animaciju, veb dizajn i programiranje.

Ideja je da studente još dok su na fakultetu osnažimo da naprave svoj portfolio kojim će odmah po završetku studiranja da konkurišu za posao ili da naprave svoje timove i tako izađu na svetsko tržište – kaže Nikola Stojanović, predavač na ovom modulu na Elektronskom fakultetu.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *