Toplana greje 24 sata – neprohodne autobuske linije zbog smetova

Iako u Nišu nije sinoć i tokom noći i jutra pala velika količina snega, smetovi su doprineli da linije gradskih autobusa prema Kalač brdu i Njegoševoj budu skraćene do nižeg dela naselja Bubanj odnosno u naselju Palilula do kule. Kod prigradskih linija kao što je linija prema Cerju i Leskoviku je situacija nešto kritičnija tako da su i te linije skraćene. 

Iz Hitne pomoći javljaju da je bilo dva udesa u kojima su intervenisali gde su jedan stariji i jedan mlađi muškarac povredili glavu i potkolenicu. Iz ove zdravsvene ustanove mole građane da se strpe jer ambulantna kola teško stižu do brdovitih delova Niša.

Zbog izuzetno niskih spoljnih temperatura, JKP Gradska toplana je od sinoć prešla na neprekidni režim proizvodnje i distribucije toplotne energije, na celokupnom sistemu.

Snabdevanje potrošača toplotnom energijom vršiće se kontinuirano, 24 sata u cilju održanja propisane temperature u stanovima korisnika, kao i zaštite vodovodnih i elektro instalacija u stambenim zgradama. Za hitne intervencije otvoren je Pozivni centar Gradkse toplane 018/ 42 39 188, saopštavaju iz toplane.

Zbog snega koji je padao tokom noći, a koji i dalje pada, kontrolori JKP „Parking servis“ – Niš će tokom dana biti angažovani na čišćenju snega u centralnoj gradskoj zoni.

Obaveštavamo građane Niša i korisnike usluga da će se naplata parkiranja vršiti na posebnim parkiralištima na Sinđelićevom Trgu i Čairu. Što se tiče opštih parkirališta naplata će se vršiti na mestima koja su dostupna, odnosno na kojima u trenutku parkiranja postoji jasno uočljiva horizontalna signalizacija tj.oznake na kolovozu, kažu u Parking servisu.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *