Toplana „Jug“ u Nišu grejala i na plus 21!?

Mnoge Nišlije, korisnike daljinskog grejanja čiji su objekti povezani na gradsku „Toplanu Jug“, neprijatno su bile iznenađene, kada su pre dva dana u toku sunčanog popodneva i temperature od 21 stepen, koliko je termometar pokazivao oko 17 sati, primetile da su im radijatori bili „vreli“. Ove navode potvrdili su i u rukovodstvu Toplane, pravdajući to „zakonskom obavezom“.

Građanin Vladan, koji se javio u jutarnji program NTV, prvi je prijavio ovu „ anomaliju“ na koju su kasnije reagovali i ostali gledaoci, zahtevajući objašenjenje zašto će verovatno morati da plati uslugu grejanja, i u vreme kad mu vreme nije, odnosno kada je temperatura svakako bila viša od propisanih 12 stepeni .

Iako je isprva bilo oprečnih reakcija i informacija, u gradskoj Toplani su potvrdili ove navode.

-Tačno je da su kotlovi u toj Toplani juče radili, ali je to bilo neophodno jer su radnici firme „Južna Bačka“, koji održavaju ovaj sistem morali da urade proveru da li će sistem raditi i ukoliko se koristi mazut kao energent, jer smo do sada koristili samo prirodni gas, i moguće je da će ti radovi trajati nekoliko dana, izjavio je Zoran Stojanović, v.d. direktora Toplane.

Stojanović je dodao i da je moguće da se te provere rade ili na početku ili na kraju grejne sezone, kako ne bi slučajno došlo do ispadanja sistema.

– Zamislite da smo to radili usred sezone i hladnih dana i da dođe do havarije, tako da je ovo bilo jedino rešenje ali i zakonska obaveza koja je propisana, i svakako da je ta toplota morala da bude nekud isporučena, odnosno do krajnjih kupaca, naveo je Stojanović u telefonskom uključenju u jutarnji program Niške televizije.
Drugim rečima, i toplota koja je isporučena tom prilikom, biće fakturisana.

Podsetimo, iako se grejna sezona u Nišu zvanično završava 15. aprila, Toplana je u obavezi da bude u pripravnosti do 3. maja, zbog eventualnih drastičnih promena temperature.

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *