Tragedija: Devojčica(12) poginula u Nišu

Velika tragedija je zadesila porodicu Vuičković iz naselja Komren u Nišu jer je njihova mezimica Isidora (12) poginula danas 23. septembra nedaleko od kuće oko 12,40 sati u Požarevačkoj ulici.

Tragedija se dogodila kada je Isidora ulicom uz trotoar krenula s rancem u školu „Ivo Andrić“, a na nju je naleteo „Fiat doblo“, pik ap čiji vozač u trenutku nesreće nije bio za volanom. Nesrećnu devojčicu su ispod automobila izvadili vatrogasci.

Nesreća se zbila ispred firme „Kosa trejd“ gde je navodno svratio vozač automobila, ali u ovoj firmi kategrično demantuju da niko nije bio kod njih u to vreme.

Kako nezvanično saznajemo u tužilaštvu vozač automobila je uhapšen i dao je svoj iskaz u kome je naveo da je auto bio ugašen i da se vozilo survalo niz ulicu tako da je pokosio devojčicu.

Moramo da proverimo sve pojedinosti  ove tragedije jer ima toliko verzija da je neophodno sve da ispitamo da bi došli do istine. Potrbno je da vozilo prođe tehničku kontrolu, potrebno je da ispitamo vozača i svedoke da bi doneli zvanični stav koji će biti objavljen u javnosti – rekli su nam u tužilaštvu.

Postoje dve verzije kako se dogodila nesreća. Jedna, koju saopštava policija je da je vozač ostavio auto bez podignute ručne kočnice ili ubačene brzine dok je izašao da završi neki posao. Zbog toga je auto krenuo nazad i prešao preko nedužnog deteta.

Veliki broj komšija kaže da je vozač hteo da se okrene tako da je prvo udario devojčicu, a zatim paniično izašao iz automobila i krenuo da beži iz straha tako da je auto bez vozača u slobodnom padu pokosio devojčicu, ali tako što se zaustavio na trotoaru pored koga je išla devojčica.

Slavoljub Milić jedan od komšija koji je na mesto nesreće stigao za manje od minute tvrdi da je devojčica bila pokošena na trotoaru preko puta „Kosa trejda“.

Mene je pretekao taj „Fijat“ na nekih sto i kusur metara od mesta nesreće. Nije išao brzo, zato što je to splet uličica. Pošao sam za glasom jedne žene koja je vrištala u Požarevačkoj ulici. Video sam strašnu scenu kako ispod auta viri samo devojčicina glava i ranac – rekao je Milić.

Neposredno posle tragedije okupio se komšiluk u Požarevačkoj ulici kao i roditelji i baka devočice. Krici i jauci odzvanjali su ovom mirnom ulicom. Baka nersećne devojčice je zapomagala, udarala je rukama u ogradu lokalne firme.

Ne verujemo šta se dogodilo. Ona je za mene živa, ovo se nije dogodilo. Isidora je za mene u školi – rekao je Ivan, otac nesrećne devojčice koga je tešio lokalni sveštenik.

M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *