Tragedija: Momak (19) poginuo na pružnom prelazu u Popovcu

Bogdan Stojanović(19) iz sela Popovac kod Niša poginuo je danas, a njegov deda  Dušan Stojanović lakše je povređen kada je oko 14,55 na njih naleteo međunarodni voz Beograd-Sofija – Skoplje.

Tragedija se dogodila na pruzi Niš – Beograd kada je deda na traktoru vukao volovska kola i pokušao da pređe prugu, ali u tom trenutku je naleteo voz tako da momku nije bilo spasa.

Njegov unuk Bogdan bio je na prikolici među džakovima sa žitom. Deda je uspeo traktorom i volovskim kolima da pređe prugu ali je voz naleteo na prikolicu i izbacio Bogdana dvadesetk metara pored pruge gde je na mestu poginuo.

Strašna nesreća! Video sam traktor kako staje pred prelazom. Međutim traktoriska je naglo dao gas. Ja sam kočio i trubio iz sve snage, ali voz nisam mogao da zaustavim,rekao je mašinovođa međunarodnog voza C.G.

Voz je izašao iz blage krivine ali deda ga je na vreme primetio ali ubeđen da će ga  preteći naglo je dao gas i pojurio. Deda i unuk vraćali su se sa žetve vozeći u prikolicama žito u džakovima.

Zbog udesa zaustavljen je železnićki saobraćaj na pruzi Beograd –Niš.

Prelaz preko pruge nije obeležen nikakvim saobraćajnim znakovima.

U toku je uvđaj niške polciije i službe Železnica Srbije  radi preciznog utvrđivanja okolnosti pod kojim se nesreća dogodila .

M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *