Traju pregovari sa tridesetak kompanija o otvaranju pogona u Nišu

Grad Niš trenutno pregovara sa tridesetak potencijalnih investitora s kojima se vode razgovori o otvaranju pogona u Nišu ili bližoj okolini, saznajemo od Milana Ranđelovića, prvog čoveka Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u ovom gradu.

Mi sada imamo jednu zanimljivu situaciju da su počeli da se javljaju dobavljači već postojećih kompanija u Nišu i okolini. Oni žele da otvore svoje pogone u gradu. Te investicije su manje što se tiče manjeg broja zaposlenih koji se planira, ali investicioni fond ne zaostaje za „Leonijem“, „Cumtobelom“ i drugima koje grade fabrike kod nas. To su dobavljači ovih „većih igrača“, ali oni zbog toga nisu manje vredni. Imamo jednog investitora, vrlo izvesnog, iz Austrije koji hoće u Nišu ili okolini fabriku na tri hektara zemlje, a koja će imati oko pet hiljada kvadrata. Taj investitor hoće da zaposli preko 100 radnika, a investicija iznosi 10 miliona evra. Na drugoj strani „Leoni“ investira 15 miliona evra (2.000 radnika) tako da ti dobavljači ništa ne zaostaju u pogledu investicija – ističe Ranđelović.

On napominje da su te firme uglavnom elektro delatnosti i mašinska obrada metala.

Da kažemo, da se oni bave finijom obradom delova… To su dobavljači „Džonson elektrika“, „Cumtobela“ i drugih. Ti razgovori se ne vode jednom već nekoliko puta dok se ne dođe do neke konstante da može da se potpiše ugovor o saradnji. Negde će doći do dogovora, negde neće…- priča Ranđelović.

Ranđelović prognozira da su od tridesetak pregovarača, četiri vrlo izvesna, a gledajući prema dosadašnjim razgovorima sa njima.

D.M.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Niša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *