Traži se smena Predraga Jelenkovića jer „predvodi cirkus“?

Jelenković: Mene ne može da smenjuje čovek koji Nimus otvara kao Bemus! On mora prvo „cirkus“ da sredi u svojoj glavi.

peda-j
Dr Predrag Jelenković – predsednik Administrativnog odbora

U Gradskom veću juče su vođeni razgovori o smeni Predraga Jelenkovića, predsednika Administrativnog odbora, saznaje „Građanin“. „Bura“ na političkoj sceni Niša je krenula kada je ovaj odbor po nalogu Upravnog inspktorata dat nalog da se snize apanaže i plate gradskim funkcionerima odnosno da ostanu bez dodataka koje su do sada primali. Kulminacija se zbiva ovih dana kada je većnicima i funkcionerima koji nisu na stalnom radu u Gradskom veću i Skupštini grada Niša, snižena apanaža za 30 odsto. To je juče zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković nazvao „cirkusom koji predvodi pripadnik „Niške priče“ Predrag jelenković“, a uz to je prokomentarisao „da tu nema nikakve racionalizacije već da je to isključivo predizborni čin“.

-I ja sam čuo da se traži moja ostavka, odnosno smena. Ukolliko smatraju da nisam radio svoj posao, mogu da me smene, ali mi ne smeju oduzeti pravo da se branim i to argumentima o tome šta je sve do sada urađeno u Administrativnom odboru. Što se tiče tog cirkusa, to ne dezvoljavam da se kaže za ljude iz odbora i za mene. To takođe govori o čoveku koji je otišao na Nimus, a otvorio Bemus. Tako da „cirkus“ mora prvo da sredi u svojoj glavi“ – kaže Jelenković.

-Od kada sam januara meseca preuzeo vođenje, smatram da odgovorno svi radimo svoj posao, pogotovu zato što su članovi odbora ljudi iz Srpske napredne stranke, SDS, DSS-a. Mi smo prihvatili veliki posao, a to je da dovedemo u red akta Administrativnog odbora. To se odnosi i na regulisanje naknada i zarada. Mi smo dobro uraili posao. Ovom poslednjom odlukom smo pokazali da i funkcioneri moraju das podnesu smanjenje naknada kao što su to doživeli građani, penzioneri i radnici- zaključuje Jelenković.

M.S.

foto: belami.rs

2 Comments

  1. On je svoje lice davno pokazao, do grada i gradjana nisa stalo mu je kao za ,,lanjski sneg,, iskljucivo gleda licne interese i njemu bliskih osoba narocito ako je sa njima u emotivnoj vezi onda im i kuce gradi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *