Tri srebra za „Naisus“ na trofeju Beograda

Po petnaesti put prestonica Srbije je domaćin internacionalnom takmičenju pod nazivom Trofej Beograda. Ovom prilikom učešće je uzelo preko 400 takmičara iz 50 ekipa i 8 zemalja. Pored zemlje domaćina, ovogodišnji Trofej je ugostio takmičare iz Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske.

tekvondo

– Nakon dva odlaganja (prvo usled poplava koje su zadesile Srbiju a drugo zbog renoviranja hale), treće zakazan termin je ostao kao jedini da se održi ovo takmičenje. Upravo iz tih razloga je odaziv nekih od ekipa, koje su stalni učesnici ove manifestacije, doveden bio u pitanje. I pored svih peripetija koje su nas pogodile, smatram da je više nego uspešna organizacija Trofeja, te se ovom prilikom zahvaljujem kako prijateljima koji su došli tako i Opštini Voždovac i Sportskom savezu Beograd, bez čije pomoći ne bismo mogli- rekao je generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza, Ljubiša Rakić.

Na ovako kvalitetnom takmičenju, jedina ekipa iz Niša bila je Klub borilačkih sportova „Naisus“ i tom prilikom se vratila sa čak tri srebrne medalje.

– Pored uspeha takmičara u borbama, nažalost naš balkanski prvak – Uroš Mitrović je bio sprečen zbog bolesti da učestvuje, ali se nadamo da će već narednom prilikom da nas obraduje nekom od medalja. Sa druge strane velika je čast biti u organizaciji ovog već tradicionalnog turnira a još veća biti zadužen za organizaciju dela takmičenja, koje se po prvi put našlo u okviru ove manifestacije. Ceo Organizacioni odbor Trofeja Beograda na čelu sa g.Ljubišom Rakićem kao njegovim začetnikom, se nada da će naredni biti održan u tradicionalnom terminu te okupiti daleko više takmičara i ekipa nego li ove godine. Kako se i u okviru sledećeg Trofeja planira organizacija obe discipline, to je dužnost i obaveza time veća da se sa organizacijom krene još odmah. – završio je prvi čovek KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

gradjanin.rs

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266