Tribine Čaira i dalje u raspadanju: Nišlije pitaju predsednika na koju godinu je mislio kada je najavio izgradnju stadiona

Pre skoro godinu dana, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj najavio je početak radova na rekonstrukciji stadiona Čair do kraja 2022. godine. Međutim, stanje tribina „čairske lepotice“ ostalo je nepromenjeno, iako su Nišlije sa nestrpljenjem očekivale izgradnju objedinjenih i pokrivenih tribina sa kapacitetom od 22.200 gledalaca.

Gradski odbor Niš Srpskog pokreta Dveri postavio je pitanje na koju godinu je predsednik mislio kada je najavio početak izgradnje stadiona u maju 2022. godine. U međuvremenu, reprezentativni Nacionalni stadion u Beogradu planira se da se gradi sa budžetom od 540 miliona evra, što dodatno podstiče sumnje da se vlast u Beogradu odriče južne Srbije.

Tribine „čairske lepotice“ stoje u nemom raspadanju, bez vode, toaleta i osnovnih uslova neophodnih da navijači, ljubitelji fudbala i niška deca, budućnost srpskog fudbala i sporta, dožive sportsku atmosferu svaki put kada u Nišu igra njihov voljeni klub“, kaže Srđan Jović iz Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri Niš.

Gradski odbor Niš Srpskog pokreta Dveri takođe pita šta se dogodilo sa milijardu dinara za koju je Kancelarija za javna ulaganja još prošle godine dala saglasnost, s obzirom na to da je sva potrebna tehnička dokumentacija već sprovedena za dobijanje građevinske dozvole.

Niš kao kulturna i sportska prestonica južne Srbije i Radnički kao svetski brend grada Niša zaslužuju stadion na kojem fudbaleri Radničkog svoje međunarodne nastupe mogu igrati na Čairu bez strepnji od toga da, kao što se prethodnih godina najavljivalo, to čine van Niša, u Jagodini“, naglašava Jović.

Stoga ostaje pitanje kada će Nišlije dobiti stadion koji zaslužuju i koji je predviđen prema usvojenom projektu za rekonstrukciju.

Gradjanin,RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *