Tužilaštvo sumnjiči Kačara za trgovinu uticajem

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je nakon prikupljenih dokaza danas 21. maja 2018. godine podnelo optužni predlog protiv gradskog većnika Branislava Kačara (28) zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem. Optužni predlog je podnet i protiv Ace Jankovića, šefa Službe za zajedničke poslove Grada Niša, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Optužnim predlogom Tužilaštvo traži da se Branislav Kačar osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, a Aca Janković na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca, saopšteno nam je iz tužilaštva.

Branislav Kačar, najmlađi gradski većnik zadužen je za omladinu i sport uhapšen je 12. decembra.

Kačar se sumnjiči da je tokom 2017. godine, koristeći svoj položaj, uticao na Acu Jankovića šefa Službe za zajedničke poslove Gradske uprave grada Niša da tokom sprovođenja postupka javne nabavke za usluge čišćenja zgrada, portira i fizičkih radnika izmeni uslove u pogledu utvrđenih standarda, a kako bi obezbedio povoljnije uslove za jednog od ponuđača. Takođe se sumnja da je Kačar u septembru prošle godine, uticao i na jednog zaposlenog u Sekretarijatu za omladinu i sport grada Niša da opredeljena sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 1.000.000 dinara, isplati preko reda jednom košarkaškom klubu, pojašnjeno nam je kada mu je decembra prošle godine određen pritvor do 30 dana.

Kačar je član Srpske napredne stranke i najmlađi je gradski većnik u sadašnjoj gradskoj vladi, a brzo po dolasku na to mesto je postao desna ruka Darku Bulatoviću, gradonačelniku Niša.

M.S.

foto: Branislav Kačar/FB

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *