TV „Nais“ spremna da prenosi sednice niškog parlamenta!

Mnogi u nekadašnjoj niškoj opoziciji (koji su i danas u opoziciji), ali i u gradu su zaboravili koliko je petlje trebalo pokojnom Mišku Đorđeviću, vlasniku TV „Nais“ iz Niša da te 1997. godine uživo u program „pusti“ da govori Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove, pokojnog Zorana Đinjđića kao i ostale lidere tadašnje Političke organizacije „Zajedno“. Tada nisu postajali portali, blogovi, pa je ovaj potez TV „Nais“ odjeknuo širom Srbije jer je to, zaista, bio revolucionarni čin.

TV-N
Isečak iz filma „10 godina posle“

To se kasnije s brojnim krivičnim prijavama i mnogim drugim pritiscima „obilo o glavu“ ovoj televiziji jer je opozicija postala vlast koja je zaboravila ko je prvi „razbio“ tadašnji medijski mrak, a Mišku i Ruži Đorđević su ostali i dužni dosta para. Od tada je prošlo 18 godina i sada nema takvog medijskog mraka, čak se o terminu „ medijski mrak“ može diskutovati, ali Nišlije ne mogu da uživo prate sednice Skupštine grada. Opozicija je juče blokirala skupštinsku govornicu tako da je sednica odložena. Našli smo zashodno da upitamo i vlasnicu TV“Nais“ koja je sada oglasni mediji da li bi „kao nekada prešla preko crte“ i emitovala sednice.

tv-Nais1Svakako da bi mogli da emitujemo zasedanja, što da ne? Jedino je pitanje dogovora oko novca koju bi Grad izdvojio za to. Možemo i linkovski mada se to sada ne radi tako, možemo jer imamo opremu, dozvolu za rad od 1994. godine do danas, tu ne bi bilo nikakvih problema. I kada već pitate, nije Miško to radio 1997. godine zbog novca već iz ličnog ubeđenja. Takvo je vreme bilo. Mi kao porodica smo kasnije dosta propatili zbog toga, a zaštite niotkud – kaže gospođa Ruža Đorđević, vlasnica ove televizije.

Pre 18 godina su se zbili izbori koji su suštinski zbog prekrajanja izborne volje bili pokradeni, ali to se zvanično nikada nije desilo jer nije imalo sudski epilog. Politička organizacija „Zajedno“ čim je došla na vlast nije ispunila data obećanja o lustraciji, a tromesečni protesti građana se danas mnogima čine uzaludnim što je takođe pitanje za diskusiju. Koliko je TV „Nais“ tada otvorila medijski etar u gradu vidi se u serijalu „10. godina posle“ , a u dokumentarcu pod nazivom A, novinari? u 35. minutu?

Na jučerašnjem zasedanju se pronosio glas „da su krivi vlasnici NTV-a Vitko Radomirović i Slađana Ostojić što nisu prenosili skupštinu, ali novi procesi u privatizovanju medija po zakonu, kažu „za čije babe zdravlje bi to oni radili“. Političko samoreklamerstvo je svuda u svetu najskuplja stavka u marketinškim cenovnicima, a u tekstovima portala o traženju 100.000 dinara po satu emitovanja skupštine je falila samo jedna stvar, direktna izjava onoga koji to traži jer „optužiti“ bilo koga za tako nešto, a nemati njegov ili njen komentar nije lep primer novinarstva.

M.S.

4 Comments

  1. НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ ИЗ НИША И ОКОЛИНЕ, ГДЕ ВАМ ЈЕ БИЛА ПАМЕТ ДА БЕОГРАЂАНИМА ПОМОГНЕТЕ ДА СЕ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ ИЗГЛАСА ПРИВАТИЗАЦИЈА НТВ-РЕГИОНАЛНОГ ЈАВНОГ СЕРВИС-МОЖДА,НАЈБОЉЕГ У СРБИЈИ?! Сада ћете ДЕБЕЛО ПЛАЋАТИ, плакати и молити Витка, Ружу, Слађану да Вас „сликају“! На секунде ћете мерити колико ће Вас пуштати на ТВ, само захваљујући ЊИХОВОЈ МИЛОСТИ!! Леле, ДОЛАЗИ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА, а ви немате ни једну њиву да продате у те сврхе…?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *