Tvoje ništa – drugom mnogo

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Nebojša Ozimić

pomoc3Kada je pre četiri godine osnovana FB grupa “Pomoć ugroženim Nišlijama“ nije nam palo na pamet koliko će trajati niti šta ćemo sve organizovati. Krenulo se kao i sa svakom drugom dobrom idejom – srcem pa dokle se stigne. Nišlijama se to dopalo, prilazili su nam i učestvovali u akcijama (književnim večerima, koncertima, predstavama) onoliko koliko su mogli.

Mnogo puta sam stajao ispred ulaza i gledao ljude kako žurno dolaze sa kesama u rukama.

Bilo mi je zanimljivo što su u velikom broju slučajeva dolazili tzv. obični ljudi, oni koji nisu javne ličnosti, svesni dragocenosti njihove pomoći. Mnogi koji su donosili nešto u providnim kesama jedva da su i za sebe imali. Oni su shvatili moto grupe – tvoje ništa, drugom mnogo.

Ugroženima treba grupa, a grupi Nišlije koje su svesne vremena u kome žive i svega onog ružnog i zlog što sobom ovo vreme nosi. Zamerali smo svim vlastima čiji predstavnici nisu dolazili na naše akcije, ne zbog nas već zbog onih koji su im poklonili poverenje i uvek očekivali da na sledećem događaju grupe vidimo nekoga od vodećih političara grada. Jedino nas je u stopu pratila GO Medijana i nešto kasnije joj se pridružila GO Crveni krst.

pomoc 2Ko se ne bi osećao ponosnim kada mu pomažu u radu Riki i Ivana Nedović, Jelena Lugonja, Aleksandar Mihailović, Akademsko pozorište SKC-a, glumačka ekipa “ Montevidea “, Dragana Moles, Gale “Kerber“, Oliver Katić, Saita,“ Jazzabooka“, vokalni sastav “Rossini“, “Sunny day“, crkveno igrački ansambl “ Branko“, USB, Miroslav Mitković, Biljana Stanojević, Milica Vučković, Dalibor Popović, Sandra Stanković i mnogi drugi. Naravno, plesni klub “Step“ je u celoj priči nezaobilazan.

Dok drugome pružamo, sebi više ostajemo. Ponosniji smo na sebe zato što smo pakovali namirnice i potrošili vreme na ovako nešto. Klub za koji navijamo i čije utakmice gledamo može i da nas izneveri izgubljenom utakmicom, ali ljudima će život biti lepši bar deset minuta i osmeh im vratiti na lice namirnice koje im donesemo i taj osećaj je neuporediv. Kao što kaže moto grupe – tvoje ništa, drugom mnogo.

Grupa je obeležila četvrti rođendan a još se ne nazire kraj njenog postojanja kome bismo se svi obradovali. Do te poslednje godine, budite sa nama. Ako ništa drugo, za nešto malo novca koliko ste potrošili na hranu, prisustvovaćete nečemu lepom i uz to se osetiti korisno.

Jer, tvoje ništa, drugom mnogo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266