U Audiju pored vozača bile maloletnice rođene 2004. godine

„Audiju smrti“ koji je 4. januara odneo dva života, A.P.(12) i Nišlije Dejana Ilića, pored vozača N.S.(19) bile su još dve devojčice, obe rođene 2004. godine, saznajemo nezvanično u Palati pravde u Nišu. Prema nekim medijima u javnosti se prenosila vest da je u kolima bio još jedan muškarac star 51 godinu, ali s početkom prikupljanja dokaza ispostavilo se da su u ovom automobilu bili samo njih troje.

Mnogo nepreciznih tvrdnji je poslednjih dana je izlazilo u javnost ovim povodom tako da će utvrđivanje dokaza pokazati pravu istinu.

Saobraćajna tragedija se dogodila oko 20,40 sati kada je N.S. Audijem krenuo Bulevarom Medijana, od tržnog centra „Stop šop“ prema naselju Durlan. Tada mu je zbog velike brzine i  klizavog kolovoza jer je kiša padala ceo dan, proklizao auto. Nije mogao da ga kontroliše te je uleteo na trotoar zadnjim delom vozila i pokosio pešake.

– Obe devojčice su bile u pratnji roditelja. Saslušane su i jedna od njih je kazala da je vozaču nekoliko puta rekla da smanji brzinu jer se boji toliko brze vožnje. Prikupljanje dokaza je tek počelo tako da će se tek utvrditi kojom brzinom je vozio, rečeno nam je nezvanično u Palati pravde.

Ceo Niš je potresen ovom tragedijom u kojoj su nedužni dečak i poznati sindikalni radnik izgubili živote, iako su samo bili pešaci na trotoaru.

Nišlija Miloš Miljković je sa prijateljima organizovao protest „Niš na noge“ koji će tražiti peticijom da za krivično delo protiv bezbednosti u saobraćaju zaprećena kazna bude stroža odnosno ne kao sada, osam godina zatvora nego 15 godina, koliko iznosi za ubistvo s predumišljajem.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *