U Dragiše Cvetkovića, trudnica umalo upala u otvoren šaht

Otvorene šahte na ulicama i trotoarima u Nišu predstavljaju višemesečni problem koji ne jenjava.

sahta
Ulica Dragiše Cvetkovića

Krađa metalnih poklopaca i rešetki sa slivnika ne samo što predstavlja ogromnu materijalnu štetu, već je i sve veća opasnost za građane, a osnovni razlog čestih krađa jeste prikupljanje sekundarnih sirovina i profit nesavesnih ljudi.

Prethodnih dana na meti lopova je bila je ulica Dragiše Cvetkovića, u kojoj već nedostaje par poklopaca sa šahtova na trotoaru, gde je pukom srećom izbegnuta nesreća, kada je trudnica u poodmakloj trudnoći, tokom šetnje, umalo propala u otvoreni šaht koji se nalazi ispred jednog privatnog lokala.

Odgovorni vlasnik lokala je neposredno pre ove nezgode, preduzeo sve neophodne mere bezbednosti:

Zvao sam nadležne službe i dobio sam odgovor da oni nisu trenutno u situaciji da reše ovaj problem zbog nedostatka finansijskih sredstava – rekao je D. Milenković vlasnik lokala.

Kako bi sprečio buduće nezgode postavio je i improvizovani drveni poklopac preko otvorenog šahta, žardinjeru i natpis na izlogu kao upozorenje prolaznicima da nema poklopca na šahtu.

Komunalnoj policiji se proteklih meseci javio veliki broj nezadovoljnih građana koji su bili u direktnoj opasnosti zbog neobezbeđenih šahtova i slivnika u mnogim delovima grada.

sahta1

Saznajemo da su u nadležnosti Javno-komunalnog preduzeća „Naissus“, isključivo šahtovi koji se nalaze na javnim putevima. Direkcija za izgradnju grada Niša, nadležna je za slivnike koji se nalaze na kolovozima, a za priključne šahtove ispred ili u blizini stambenih zgrada, privatnih kuća i lokala skupština stanara, pojedinci i vlasnici lokala.

Iz otvorenih šahtova danas viri granje, letve i automobilske gume, tek toliko da prolaznici i vozači automobila vide i obiđu na vreme opasne prepreke.

sahta 2

Savetujemo vam da bez obzira koliko nekud žurite, ipak obratite pažnju na ulice i trotoare koji kriju mnogo neprijatnih iznenađenja, sve dok se ne pronađe konačno rešenje ovog problema.

Da li smatrate da bi visoke kazne za počinioce ovih krivičnih dela i za vlasnike privatnih otpada koji otkupljuju sporne poklopce, uticalo na to da više ne bude ovakvih drskih krađa opasnih po ljudske živote?

Banker radio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *