U „Gorici“ proglašen svakodnevni jednočasovni štrajk zbog javašluka u preduzeću

Radnici iz sindikat ASNS JKP “Gorica“NIŠ obavestili su danas javnost da će od sutra u vremenu od 14.00 do 15.00 časova svakog dana održavati ŠTRAK UPOZORENjA na Novom groblju u Nišu do ispunjenja svih zahteva.

foto arhiva gradjanin.rs
Zahtevi štrajkača

Sindikat se na ovakav korak odlučio, kako poručuju u proglasu, zbog teške finansijske situacije u preduzeću (dugovanja), veoma mali broj proizvodnih radnika i radnika u osnovnoj delatnosti preduzeća, a što je posledica loše sistematizacije od strane menadžmenta preduzeća i Grada, lošeg vođenja preduzeća od strane menadžmenta, neosnovano podizanje plata pojedincima u JKP“GORICA“NIŠ i niza krivičnih dela koja se i dalje čine u JKP“Gorica“.

Sa tim je osnivač, Grad Niš, upoznat kroz izveštaje Radne grupe koja je formirana za potrebe kontrole JKP Gorice od strane Grada, a koje se i dalje čine i na koje smo mi kao sindikat kroz razne dopise obaveštavali Grad Niš kao osnivača. Obaveštavamo Vas da radnici JKP“Gorica“ nisu primili platu za mesec oktobar zbog nesposobnosti menadžmenta i gore pomenutih kriminalnih radnji a što je uzrokovalo i nedostatak novčanih sredstava. Posle više pregovora sa gradom mi kao sindikat smo došli do zaključka da smo za osnivača samo statistički broj (ljude koje treba otpustiti) što je već jednom učinjeno od gore pomenutog menadžmenta, tako da sada imamo dve trećine režijskih radnika a samo trećinu radnika u delatnosti preduzeća koji stvarno ostvaruju prihod za JKP“GORICA“NIŠ, saopštio je predsednik sindikata Rade Rašović.

Sindikat ASNS JKP“GORICA“NIŠ je reprezentativni sindikat i ima najbrojnije članstvo u peduzeću sa preko 40% od ukupno zaposlenih radnika, a čine ga 90% radnika od ukupne proizvodne delatnosti i osnovne delatnosti preduzeća.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *