U Gradskoj toplani (samo) 40 radnika su višak

U Gradskoj toplani u Nišu trenutno radi 240 zaposlenih, a višak je 40 radnika, saopštio je Slobodan Maksimović, direktor ovog javnog preduzeća koje je poslednjih meseci često „na tapetu“ zbog cene grejanja. On kaže da je zanimljivo da u ovim trenucima nedostaje oko 20 radnika jer Gradska toplana ima manjak ekipa koji po prijavama popravljaju toplovodne sisteme po prijavama građana.

g-toplana
foto: Lidija Mitić

-Do broja od 40 radnika se došlo prema kriterijumima Evropske unije koja je propisala standarde shodno broju stanovnika koji se greju na daljinsko grejanje. Mi smo spremni da obavimo racionalizaciju, čak na tom polju smo preduzeli i prve korake da dođemo do optimalnog broja radnika. Sigurno da se ta racionalizacija neće vršiti „preko kolena“ već će praktično svako radno mesto biti analizirano. Tačno je da imamo manje opterećenih radnih mesta, ali imamo i preopterećenih radnika. U to ubrajam ekipe servisera Gradske toplane – saopštio je Maksimović.

U nedavnom gostovanju na NTV, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, rekao je da „se administracija u toplani značajno povećala, a u odnosu kada je on bio direktor“.

M.S.

3 Comments

  1. Dokle ćemo plaćati prekobrojne a na početku svake grejne sezone brojni problemi, letos su svi ležali. Gradonačelnik ima pravo da smenjuje direktore, a što to ne čini?!!! Bolje je da se G.Maksimo-vić ne pojavljuje na TV, jer dobro Ljubo S. reče „on samo iritira narod“. Bolje bi mu bilo da svaki dan daje podatke koliko zgrada ili stanova sutra neće imati grejanja, kao što radi ED za struju,sa adresama.

  2. 40 NEPOTREBNIH RADNIKA X 60.OOO din= 2.400.000 din na mesečnom nivou a zapošljeni su /100%/ pre 3.god i dolazi se do cifre …
    Ni Ljuba nije „sisao vesla“ , sigurno je zaposlio 10-ak svojih pulena , za vreme njegovog „mandata“ !
    „Prema kriterijumima Evropske unije“ , mislim da je i Maksa višak … mislim onaj ko obmanjuje javnost i svoje birače.

    1. A doprinose na platu od 60.000 60% to je bruto 100.000 din tako da dolazis na krajnju cifru od 4.000.000 dinara samo za plate, ne znam da li dobijaju topli obrok plus i za prevoz tako da ti je racunica netacna na samom pocetku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *