U Nišu 226.266 birača, oko 2.200 manje u odnosu na parlamentarne izbore

Na predstojećim lokalnim izborima u Nišu pravo da glasaju imaće 226.266 birača, utvrđeno je rešenjem o zaključenju biračkog spiska i utvrđivanju ukupnog broja birača Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, saopštila je Gradska izborna komisija. U odnosu na parlamentarne izbore koji su bili krajem decembra sada je u biračkom spisku oko 2.200 birača manje.

Iz Gradske izborne komisije naglašavaju da se nakon zaključenja biračkog spiska, sve promene u biračkom spisku mogu vršiti isključivo na lični zahtev.

„Svi građani to mogu učiniti najkasnije do 29. maja 2024.godine, obraćanjem Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu ili preko Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja, svakog radnog dana u periodu od 7,30 do 15,30 sati, u ulici Nikole Pašića 24, kancelarija 41“ – kažu iz GIK-a.

Na parlamentarnim izborima decembra prošle godine, u Nišu je bilo 228.502 birača, što je oko 2.200 birača više nego za predstojeće lokalne izbore. Gradska izborna komisija Niš vršiće prijem rešenja Ministarstva na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku, najkasnije do 30. maja u ponoć. Izbori za odbornike Skupštine Grada Niša zakazani su za 2.jun.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *