U Nišu do sada proglašeno 7 izbornih listi od predatih 12

U ponoć je istekao rok za predaju lista za lokalne izbore u Nišu koji će se održati 2. juna. Ukupno 12 izbornih lista je predato Gradskoj izbornoj komisiji, proglašeno je 7 lista, dok njih 5 čeka odobrenje GIK-a, koji će u narednih 48 sati odlučiti o njihovom proglašenju.

Prve tri proglašene izborne liste su „Aleksandar Vučić – Niš sutra“, „Biramo Niš – Đorđe Stanković“ i „Ujedinjeni – Nada za Niš – Miodrag Stanković.

Na četvrtom mestu je Grupa građana „Dr Dragan Milić“, kao peta proglašena je lista „Ruska stranka – Rusija i Niš u Srcu – Tihomir Perić“, šesta je lista „Bojan Avramović – Ne damo Niš“, a kao sedma je proglašena izborna lista „Za naš Niš – Petar Bogičević – Koalicija Snaga“.

Predsednica GIK-a Danijela Milićević rekla je da Gradska izborna komisija u narednih 48 sati treba da odluči o proglašenju listi „Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš – Kreni-promeni“, „Ujedinjeni za selo i grad – budimo na čisto“, „Glas naroda je snaga naroda“, „Niš naš grad novo lice Srbije – Branislav Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović“ i liste grupe građana “ Niš li je“.

Svi građani mogu da se obrate Upravi za organe grada i građanska stanja zahtevom za proveru da li su upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni najkasnije do 17. maja u ponoć. Uvid u jedinstveni birački spisak može se obaviti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *