U Nišu obeležen Dan stranke

Organizovana je akcija na štandu u centralnoj gradskoj ulici, koja je okupila članove, simpatizere i aktiviste stranke u ovom gradu.

ni-dan-str

Gradski odbor Socijaldemokratske partije Srbije u Nišu obeležio je 20.februar, Dan socijalne pravde i Dan stranke. Tim povodom organizovana je akcija na štandu u centralnoj gradskoj ulici, koja je okupila članove, simpatizere i aktiviste stranke u ovom gradu, koji su svojim sugrađanima podelili novi broj biltena Socijaldemokratija, posvećenog upravo ovom danu. Akcija naišla na dobar odziv novinara, čije je interesovanje za ovu temu omogućilo veliku prisutnost u lokalnim medijima i mogućnost da se svest o socijalnoj pravdi proširi na veći dijapazon ljudi.

Cilj akcije je podizanje svesti lokalnih vlasti da je socijalna pravda nešto čemu treba posvetiti pažnju i delovati u tom smeru uz saradnju svih političkih opcija u gradu. SDP Srbije suštinski rad i program stranke temelji upravo na socijalnoj politici i socijalnoj zaštiti, i najveći broj ljudi i prepoznaje stranku po ovoj oblasti. U tom smislu SDP Srbije se zalaže i radi na unapređenju socijalne uključenosti ranjivih društvenih grupa u lokalnoj zajednici, svesni da je borba za socijalnu jednakost i pravdu teška pogotovo u siromašnim državama poput naše, ali istovremeno uvereni da ima potencijala da u nekom razumnom periodu socijalne razlike budu umanjene i da ugroženih grupa bude što manje.

Kako bi se postigli rezultati u ovoj oblasti, moraju se svi aktivno uključiti i pokazati mnogo više solidarnosti i uložiti mnogo više truda u pronalasku mehanizama kojima će se regulisati da i oni lošestojeći dobiju svoju šansu i pomognu i sebi i društvu.

Podsećanje na ovu nužnost na današnji dan prvi je korak u pravcu pstizanja željenog cilja.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266