U Nišu poskupeo hleb za 5 dinara i drugi artikli, a plate iste

Domaći hleb je u nekim privatnim pekarama (tip 500) od jutros je poskupeo sa 40 na 45 dinara. Manji hleb ne košta više 35 nego 40 dinara. Cene pogača nisu menjane. Sve zavisi od pekare do pekare, neke su podigle cene jutros, a neke će do kraja nedelje. Cena bureka je ostala ista (90 dinara), ali neće još dugo jer je cena mesa poskočila. Neznatno, ali dovoljno da pekari ukalkulišu nnovu cifru.

„Tiho“ poskupljenje benzina je donelo povećanje cena i drugih proizvoda u nekim radnjama, saznajemo u niškim prodavnicama.

Ovo nam u razgovoru potvrđuju prodavci sa Tvrđavske i pijace na Bulevaru Nemanjića u Nišu. „Žitopekov“ hleb se još „drži“ na 32 odnosno 36 dinara, ali kako čujemo ni on neće dugo moći da „izdrži“.

U prodavnicama ku’ne hemije nema posebnig poskupljenja sem praška za pranje „Ariel“ i neke vrste sapuna.

Poskupela je nabavka i krajnji kupac ispašta. To se mnogo puta dogodilo pa i sad. Evo limenka piva je sa 80 skočila na 85, „Krašova“ krem bananica sa 15 na 20, čips, smoki, gricsini, sve je to poskupelo za pet do deset dinara – objašnjava nam jedan od prodavaca na tvrđavskoj pijaci. Na tom prostoru je od prošle nedelje cena zeleniša i još nekih proizvoda poskupela.

– krompir je sa 40 „otišao“ na 50 dinara, zelena salata je 35-40 dinara. Sa većom cenom dobavljača, i mi smo povisili cene – priča nam jedan od prodavaca.

M.S.

1 Comment

  1. Šta nas je briga za poskupljenja … važno je da „vodja“ dodje u Niš i „otvori“ po 16-i put „Leoni“ ! A i da donese džak s’ pare , za veterane i NPP ljude ! Može i „fikus“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *