U opštini Crveni krst postavljeno prvih 15 podzemnih kontejnera

U opštini Crveni krst u Nišu postavljeno je prvih 15 podzemnih kontejnera na šest lokacija.

Tri kontejnera ove vrste postavljena su i u naselju Stevan Sinđelić gde „u grozdu“ zgrada stanuju porodice nastavno naučnog kadra iz obližnjih tehničkih fakulteta i pripadnici vojske i policije.

Ivan Krstić, član saveta građana Mesne kancelarije „12. februar“ kaže da se nadzemni kontejneri nisu pokazali dobro jer su ptice i psi lutalice raznosili ostavljeno smeće pa je slika bila više nego ružna.

Inicijativa građana naselja je uspela, a u delo je sprovela i finansirala opština Crveni krst. Pored ova tri kontejnera napravljena je i infrastruktura za dodatnih 25 parking mesta jer i to nam je veliki komunalni problem zato što imamo u kvartu mnogo automobila, a malo parking prostora – kaže Krstić koji je zajedno sa građanima ostvario cilj.

Niš dnevno napravi oko 300 tona raznog smeća, a u ovoj opštini oko 60 što iznosi oko petinu ukupne mase tako da je početak postavljanja ovih kontejnera značajan korak. Prilikom postavljanja kontejnera bio je i predsednik opštine Miroslav Milutinović kao i mnogi drugi predstavnici vlasti i građani.

Sledeća lokacija na nkoju bi ntrebalo obavezno postaviti podzemne kontejnere je u Ulici Đuke Dinić naspram najveće gradske pijace u Nišu. U ovoj ulici je JKP „Medijana“ skinula kante i nije postavila nove tako da je ova ulica ubedljivo najprljavija ulica u gradu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *