U roku od nedelju dana nikla nova deponija u Triglavskoj u Nišu (video)

Iako je pre nekoliko nedelja divlja deponina u Triglavskoj ulici detaljno očišćena nikla je nova, koja preti da bude znatno veća, a s obzirom na obližnje kuće i zgrade pojavljuje se realna opasnost od zaraze.

Stanari obližnjih zgrada nemoćni su. Poručuju da su u više navrata kontaktirali JKP Medijana i gradske inspekcije kako bi problem detaljno bio rešen, ali nisu pronašli mogućnost za dugotrajnije rešenje.

Deponija je nedavno očišćena, a kako bi se sprečilo dalje bacanje raznog smeća i kabastog otpada postavljen je zemljani bedem, ali to nije doprinelo rešavanju problema, već ga je i pogoršalo. Stanovnici koji nisu želeli javno da istupe i govore za naš list ističu da se đubre i dalje baca, ali ispred bedema gde je bila nekadašnka deponija u neizgrađenoj toplani. Žitelji Triglavske ističu da im dodatan problem pravi i redovno spaljivanje guma obližnjih komšija iz naselja Crvena zvezda.

S obzirom na činjenicu da se u blizini nalazi Prirodno-matematički fakultet, put kroz deponiju mnogim studentima je prečica do fakulteta, a u blizini se nalazi i osnovna škola.

A. Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *