U Tadićevo vreme potpisan (tajni) ugovor po kome Nišlije danas plaćaju grejanje

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović rekao je jutros da je iz “Jugorosgasa” stigla 70 procenata viša faktura nego ranije za mesec decembar prošle godine, a za utrošen gas koji koristi Grdaska toplana. Time se još jednom pokazalo da je međudržavni ugovor Vlade Srbije i “Jugorosgasa” pod velikim znakom pitanja jer se jedino Nišu u Srbiji na taj način isporučuju energenti.

foto: gradjanin.rs
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović

Bulatović u jutarnjem programu Niške televizije nije rekao da će se potruditi da pokrene reviziju ili bar analizu tog ugovora kako bi se razjasnile sve nedoumice, a Nišlije odbacile sumnje da plaćaju nešto što nisu potrošili.

Iako se već duže vreme priča o tom ugovoru, on je do danas ostao nepoznanica za javnost.

Taj ugovor je jednostavno nepromenjiv. On je sačinjen, mislim u vreme dok je bio predsednik Boris Tadić (SDS, a tada Demokratska stranka prim aut). “Jugorosgas” je napravio tu infrastrukturu toplovoda. Plaćanje grejanja je vrlo važno jer je kamata za neplaćanje Gradske toplane prema “Jugorosgasu” (odnosno loša naplata od građana) dostiglo cifru od 70 miliona dinara kamate, a to je novac građana – rekao je Bulatović.

Saša Kostić iz Udruženja stanara potvrđuje da je taj ugovor potpisan u vreme predsednikovanja Borisa Tadića, ali i da je do danas ostao nepoznanica.

Uvek kada smo tražili taj ugovor, naišli smo na blokadu. Taj krak jeste gradio “Jugorosgas” i pitanje je zašto plaćamo godišnje 10 miliona evra pristup toj infrastrukturi kao i zašto taj gas ima višu cenu od realne jer ide preko “nekoliko ruku” – kaže Kostić.

M.S. – Foto Borisa Tadića list Kurir

 

2 Comments

 1. Što li sam završavao /i završio fakultet i „izgubio“ 4.godine/ , stvarno ne znam !
  Ali , ovi koji su na vlasti /bivšoj , dok ih ne izglasamo 1997.god/ a i ovi koje izglasasmo pre 4-5-6 godine i „završiše fakultete“ u prvo tromesečje prvog semestra i da ne znaju šta je ŠTETAN UGOVOR /po bilo koju ugovornu stranu a pogotovo onu koja je direktno OŠTEĆENA/ i koji je , kao takav NIŠTAVAN i može se RASKINUTI I STAVITI VAN SNAGE !
  Razloga može biti i iznaći hiljadu miliona , ali šta vredi kad su svi nepismeni i nedopraveni : sadašnji i prošli pravnici , advokati , ekonomisti ,menageri , „vrhunski stručnjaci“ i predvodnici „nebeskog nam naroda“ !
  Znam da nisam , eksplicitno , pametan – ali mi se k…osa diže od užasavajućih misli sadašnjih „predvodnika“ naroda i koji „pametno“ obrazlože da je njihov predhodnik KRIV ! Jeste , kriv je taj IDIOT , koji je potpisao takav ugovor, i to tako ostaje – NEPROMENJIVO , kao konstanta Pi=3,14 i još nekoliko hiljada decimala… Pa , bre , ko ima imalo mozga treba da pokrene postupak za reviziju tog „ugovora“ a ne da čekamo i da plaća narod dok važnost ugovora ne istekne !!! Ugovor se uvek sklapa i dogovara , na odredjeno vreme , period … ne , mi ćemo da plaćamo do 45.679 godine! Aman , bre …
  Ma i ja nemam druga posla te mrsim … gde je Udruženje za zaštitu potrošača , koje digne glas kad poskupi kisela voda i jogurt , bezmasTni i supermasTni ?
  „NEVEROVATNO ali ISTINITO“ , „Verovali ili NE“, „Za mlade od 7 pa do 77 godina“ !
  Je…em ti mene !
  PS. Ovo zadnje obrišite , al’ ne brišite mi KOMENTAR !

 2. Ne znam zašto , ali ja imam otklon prema svim našim političarima /od 1990.god. kada je uveden „demokratski sistem“/ i interesantno je da ne verujem nikome !
  Sa njihove tačke gledišta /oni rade za naše dobro/, a ja ne vidim nikakvo poboljšanje – osim za njih !
  Da li sam paranoičan , da li ne znam o čemu se radi ali mislim da oni rade u sviju korist a narod su zaboravili ili ne znaju da narod i postoji !
  A narod , kao narod…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *