Učenici škole „14. oktobar“ dobili kombi vozilo

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „14.OKTOBAR“, koja uspešno radi na teritoriji Gradske opštine Palilula, dobila je kombi vozilo za prevoz učenika. Vozilo je kupljeno od donatorskih sredstva, sakupljenih na drugom SVETOSAVSKOM BALU a na inicijativu arhitekte mr Ivana Redija koji dugo godina živi i radi u Gracu (Austrija).

Na prigodnoj svečanosti, o aktivnostima škole, saradnji sa opštinom Palilula, humanitarnim aktivnostima i donaciji organizatora „Svetosavskog bala“ govorili su: Zoran Nikolić,dipl.defektolog, direktor Škole za osnovno i srednje obrazovanje „14.OKTOBAR“ u Nišu, Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula-Niš, mr Ivan Redi, arhitekta, inicijator dodele donacije i organizacije „Svetosavskog bala“.

deca kombi
Ivan Redi sa učenicima

Želim da izrazim veliko zadvoljstvo što danas promovišemo rezultate jedne uspešne aktivnosti dobročinstva i donatorstva naših nišlija iskazane na drugom Svetosavskom balu.
Škola “14.oktobar” je zahvaljujući prikupljernim sredstvima dobila kombi vozilo, neophodno za ostvarivanje vaspitno obrazovnog procesa i poboljšanje psihofizičkog stanja dece ometene u razvoju, istako je Boban DŽUNIC, predsednik Gradske opstine Palilula. On je zahvalio Ivanu Rediju na ličnom doprinosu i inicijativi da se pomogne ovoj ustanovi kao i Studentskom kulturnom centru i direktoru Miši Joviću. “Vama je poznato da je škola za osnovno i srednje obrazovanje „14. Oktobar“, jedna od dve škole u Nišu – teritoriji Gradske opštine Palilula , kojoj pomažemo da poboljša uslove za obrazovanje i rehabilitaciju mladih sa lakim i umerenim zastojem u mentalnom razvoju, kao i deca sa takozvanim Daunovim sindromom i autizmom.

Pod sloganom “Bolji smo zajedno” u hotelu “Grand” 1. februara 2014. organizovali smo drugi dobrotvorni Svetosavski bal. Ova manifestacija je bilo mesto da se na jedinstven način pokažu dobročinstvo i svetosavlje i oživi tradicija građanskog Niša, rekao je mr Ivan Redi. Najmanji dobrotvoni prilog je bio 2000 dinara, a sva prikupljena sredstva namenili smo školi za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama “14. oktobar”. Svetosavski bal je 2013. godine pokrenuo i organizovao arhitekta Ivan Redi, a 2014.godine organizaciju je preuzeo Studentski kulturni centar, podsetio je Miša Jović, direktor ove ustanove.
Po rečima Zorana Nikolića, direktora Škole za osnovno i srednje obrazovanje „14.oktobar“ ova ustanova od 1972.godine ima namenski sagrađen objekat na površini od 2500 metara kvadratnih. Objekat se sastoji od devet učionica, četiri radionice, frizerskog salona, dva kabineta za nastavu, fiskulturne sale, prostorije za produženi boravak, trpezarije kao i sve prostorije potrebne za rad stručnih saradnika (logopeda,socijalnog radnika i psihologa) i administrativnog osoblja. Deci su u dvorištu škole dostupni travnati teren i asfaltirani sportski teren. U školi postoje i rade mnogobrojne sportske, kulturno-zabavne i druge sekcije, kao i Učenička zadruga “Naša nada“. Defektolozi naše škole- istiće direktor Nikolić, bave se stručnim pitanjima i unapređenju nastave na Stručnim aktivima u školi i u okviru Društva defektologa. Osnovnu školu pohađa 90 učenika u 15 odeljenja. Patronaža obuhvata 2 učenika. Srednju školu pohađa 96 učenika u 12 odeljenja. Ovim povodom, učenicima škole podeljene su brošure „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, kao deo obrazovnog procesa učenika.

D.Vidojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *