Učenici željni sporta i druženja – Počeo treći „Sportfest Medijana 2016“ u OŠ „Dušan Radović“

Nikad življa popodneva na terenima Osnovne škole „Dušan Radović“. Šarenilo boja, dečjih osmeha i takmičarskog duha. Počeo je Treći  „Sportfest Medijana“ , takmičenje  koje afirmiše školski sport u organizaciji Gradske opštine Medijana i domaćina, škole koja nosi ime poznatog pesnika.

160929-medijana

Manifestaciju koja okuplja oko 600 osnovaca i srednjoškolaca otvorio je predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić.

Ovo je prilika da se setimo naših školskih dana pa da oni koji nas naslede na našim mestima takođe ulažu u sport, edukaciju mladih i obrazovanje – rekao je Krstić i dodao: Gradska opština Medijana se potrudila da učenicima koji nisu članovi nekog sportskog kluba pruži šansu da se takmiče i nadam se budu i najbolji, naglasio je on i najavio da će najveće niška opština finansirati obuku neplivača u osnovnim školama sa svog područja i organizovati kviz znanja. Plan za nove akcije realizovaće se od oktobra, kad aće početi časovi plivanja za neplivače na bazenima Sportskog centra „Čair“ u Nišu.

Član opštinskog Veća Medijane koji je resorno zadužen za sport , nauku i obrazovanje – prof. dr Srđan Jovković  kaže da je odziv za školsko  takmičenje bio fascinantan.

Treći „Sportfest Medijana“ pokazao je fenomenalnu želju naše dece da se takmiče, druže, pobeđuju. Zahvaljujem im, jer to govori da trud rukovodstva opštine Medijana nije uzaludan a što nam daje podstrek da sledeće takmičenje bude još bolje – dodao je Jovković.

Početku velikog sportskog druženja prisustvovali su zamenik predsednika GO Medijana Srđan Petrović, članovi Veća Tamara Ilić i Vladimir Đorđević, predsednik Komisije za sport i omladinu, Dušan Mihajlović kao i predsednici ostalih komisija Gradske opštine Medijana.

Učenici iz deset osnovnih i 12 srednjih škola takmiče se u odbojci, atletici, mini rukometu, malom fudbalu i basketu. Pravo učešća imaju đaci koji se volonterski bave sportom, a najbolje među njima očekuju medalje i prigodne nagrade. Cilj ovog specifičnog đačkog takmičenja je promocija sporta među decom, druženje i razvijanje timskog rada među mladima.

Ovogodišnji „Sportfest Medijana“ trajaće do petka, 30. Septembra, od 17 sati do 21 sat. U četiri dana biće odigrano oko stotinu utakmica.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *