Udruženja osoba s invaliditetom bez dinara iz budžeta

Predstavnici 18 organizacija koje u Nišu okupljanju više od 20.000 osoba sa invaliditetom upozorili su da je njihov rad ugrožen, jer od početka godine od budžetom predviđenih 13 miliona dinara nisu dobili ni dinar.

160507-osi

Na konferenciji koja je organizovana ispred sedišta niškog gradonačelnika predstavnici ovih organizacija rekli su da su mnoge već zatvorile kancelarije, a da će, ukoliko nadležni nastave da ih ignorišu pozvati svoje članove na protest.

Načelnica nadležne gradske uprave Mirjana Popović kaže da su ugovori spremni i čekaju na potpisivanje, ali ne i kada će novac biti uplaćen.

Bez ikakve potrebe čekamo da se ugovori potpišu, nama jednostavno nisu jasni razlozi. Nezadovoljstvo je veliko i apsolutno opravdano. Gubimo mnogo toga, ne možemo da organizujemo programske aktivnosti, a da ne pričam o tome koliko se gubi što ne mogu da se plate troškovi kao što su struja voda, telefon, zakupnina. Stižu pretnj od izvršitelja, pretnje isključivanjem sa mreža, mnogo se gubi, ovo je ponižavajuća pozicija svih organizacija osoba sa invaliditetom, rekao je predsednik Saveza slepih Nenad Radenković.

Izvor: N1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *