Udruženje likovnih umetnika Kosova i Metohije održava izložbu u Nišu

Izložba radova Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije, biće održana u sredu 27. marta u 19 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra. Niška publika će imati priliku da vidi radove članova Udruženja koji će se predstaviti različitim likovnim poetikama u tradicionalnom i savremenom izrazu.

Predsednica Udruženja Vesna Sekulić naglašava da Udruženje okuplja sve one koji žive na prostoru Kosova i Metohije, koji su živeli, studirali ili rade tamo. Sa svim svojim manama i vrlinama, kako kaže, postaje njihov prostor za rad i življenje, gde će društvu dati svoj doprinos.

„Udruženje je uvek tu i da pored svih iskušenja okuplja svoje članove, održava kontinuitet postojanja i stvara uslove da umetnost na ovom prostoru opstaje i dalje se razvija“ – kaže Sekulić.

Dodaje da im je data šansa da svojim delovanjem naprave nešto što će buduće generacije imati priliku da nastave.

„Nekada nije lako držati i okupiti sve pod istim plaštom, potrebno je dosta volje i upornosti kako bi svi bili zadovoljni. To zadovoljstvo je bitno zato što se zajednica i zajedništvo kao takvo sa svim generacijskim jazom koji ima bori tako što je zajedno znači da smo svi jači i bolji prema drugome“ – rekla je Sekulić.

Kao bitno ističe to da je generacijski jaz umanjen činjenicom da svi oni koji su nekada bili studenti svojim profesorima imaju ogromno zadovoljstvo da stoje rame uz rame zajedno i da izgrade ovo Udruženje kako dolikuje.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *