Udruženje stanara pokreće peticiju za formiranje regionalnog javnog servisa

Udruženje predsednika skupština stanara i vlasnika privatnih zgrada pokrenulo je inicijativu za formiranje regionalnog informativnog javnog servisa u Niša. Prikupljanje potpisa počinje sutra,a svi koji žele da podrže ovu ideju mogu potpisati peticiju u prostorijama Udruženja u ul. Branka Krsmanovića 31, svakog dana od 17 do 19 sati.

UPSS
Ana Kražić Živković i Milosav Jukić

“Želimo da iniciramo promene medijskih zakona. Građanima koji žive južno od Beograda uskraćeno je ustavno pravo na javni servis. Javni servisi zastupaju opšti interes i imaju odgovornost da informišu, budu branitelji kulture i budu više od zabave”, kaže Ana Kražić iz ovog udruženja. Ona je još ukazala i na to da “novinari u Srbiji ne kleče, već puze“, da nisu zaštićeni od države, novopečenih vlasnika i takozvanih novinarskih udruženja.

Milosav Jukić iz UPSS kaže da su medijski zakoni u suprotnosti sa Zakonom o regionalnom razvoju. „Set medijskih zakona doneo je mnogo loših stvari – privatizacijom su mediji postali privatne budžetske firme, pao je novinarski standard, ojačala autocenzura”, dodaje on.

Ovom prilikom najavljen je još jedan protest, koji će se održati 17. marta u 17 sati u Parku Svetog Save nakon čega će se krenuti u šetnju do Gradske kuće.

Marta S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *