Uhapšen Bata Dikić u Crnoj Gori – Dikićev govor protiv NATO (VIDEO)

Nišlija Bratislav Bata Dikić, nekadašnji komandant Žandarmerije, uhapšen je u Crnoj Gori, prenose mediji iz ove zemlje. On je uhapšen zajedno sa grupom od najmanje 15 osoba za koju crnogorska policija tvrdi da predstavlja paravojnu jedinicu. Crnogorski mediji navode da je ova grupa navodno planirala da u toku današnjih parlamentarnih izbora širom ove države izazove nerede i oružane sukobe?

btratislav-bata-dikic
Bratislav Bata Dikić na skupu protiv NATO

Grupa je na osnovu dogovora sa pojedincima iz jedne političke grupacije, kako sumnja crnogorska policija, planirala napade i akcije, navodi televizija Pink M.

Na čelu grupe, koja je sa sobom u Crnu Goru navodno unela i veliku količinu oružja i eksploziva, nalazi se bivši smenjeni šef Žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić, javljaju crnogorski mediji.

Dikić je s mesta komandanta Žandarmerije smenjen u julu 2013. zbog komandne odgovornosti nakon dvostrukog ubistva u selu Zakuti za koje je osumnjičen jedan žandarm.

Poslednje javno obraćanje Bratislav Bata Dikić imao je na skupu koji se održao u Nišu 4. marta ove godine, a koji je organizovan protiv odluke o saradnji Srbije sa NATO alijansom. On je inače nebrojeno puta na društvenim mrežama iskazivao svoju privrženost srpskoj nacionalnoj svesti, a što se može videti i u ovom govoru, odnosno obraćanju medijima. U gradu i u svom okruženju je poznat kao iskreni patriota.

Povodom ovog slučaja očekuje se i zvanično saopštenje crnogorske policije.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *