Uhapšen direktor niške Direkcije za javni prevoz sa saradnicima

Više javno tužilaštvo saopštilo je danas da je uhapšen direktor Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević, zajedno sa komisijom koja je sprovodila postupak kupovine autobusa na gas. Tužilaštvo navodi da je tada pričinjena šteta u vrednosti od oko 7,5 miliona dinara.

Saša Petronijević

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa UKP, Posebnom jedinicom za borbu protiv korupcije i Bezbednsno informativnom agencijom, lišeni su slobode S. P. iz Niša, direktor JKP „Direkcije za javni prevoz“ Grad Niš i I. C., G. S. i S. R., predsednik i članovi komisije za javne nabavke JKP „Direkcije za javni prevoz“ Grad Niš, zbog krivičnog dela Zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom iz čl. 228. st. 2. KZ, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Oni kažu da su imenovani prilikom sprovođenja otvorenog postupka javne nabavke autobusa na CNG, JN 05/17, naručiocu javne nabavke JKP „Direkcija za javni prevoz“ Grada Niša, pričinili štetu u iznosu od 7.411.484,16 RSD.

Prema imenovanima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom periodu će biti saslušani od strane postupajućeg tužioca, kažu u tužilaštvu.

Reč je o kupovini autobusa marke „Maz“ koji troši gas kao energent. Direkcija ga je kupila za neverovatnih 9,6 miliona dinara od firme „Vulović transport“ iz Kragujevca.

Ovaj „krš“ u vreme kupovine je već bio prešao oko 380.000 kilometara i imao četiri vlasnika.

Autobus je kupljen početkom 2017. godine, a krajem novembra te iste godine je poslednji put izvezen na ulicu jer se pokvario.

M.S.

6 Comments

  1. Молим поступајућег Судију да им никако не одређује притвор у истрази, јер ће послије тога тужба бити одбачена, они ослобођени и мораће Нишлије да плате дебело то њихово излежавање у притвору.

    1. @K. Krstić : Kada će to biti ? Nikada nije bilo – niti će biti ! Padaju samo „sitne ribe“ a somovi su na slobodi…bili i ostali a za nas tj. narod nemam adekvatnu imenicu… ma , možda i imam !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *