Uhapšen profesor Fakulteta sporta – prodavao diskove predavanja i zaradio 5.370 evra

Policija u Nišu je uhapsila V. M. (54), iz Niša, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Hapšenje je obavljeno uz konsultaciju sa Osnovnim javnim tužilaštvom.

FAKULTET-SPORTA-Postoje osnovi sumnje da je V. M., u svojstvu profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, u periodu od školske 2009/10. godine do školske 2012/13. godine, studentima fakulteta, prodavao kompakt diskove na kojima se nalazila obavezna literatura, neophodna za polaganje ispita na drugoj, trećoj i četvrtoj godini studija, za predmet koji on predaje i ispituje – navodi se u saopštenju policije.

-Osumnjičeni se tereti da je diskove prodavao tako što bi se studenti najavili telefonom, a potom mu u njegovom stanu predavali novac, nakon čega bi im on, odmah ili u svom kabinetu na fakultetu, upisivao ocene bez obaveze da polažu ispit, te na taj način iskoristio svoj službeni položaj i prekoračio granice službenog ovlašćenja, u nameri da sebi pribavi korist u iznosu od oko 5.370 evra, dodaje se u policijskom saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

gradjanin.rs, foto:blic

 

3 Comments

  1. Jos jedan dokaz da diploma ne cini coveka niti intelektualca.Diploma stvara prostor i pozicije sa kojih se moze lakse zaraditi. Ko od takvih visokoskolaca nema skrupula odnosno bude halapljiv lako moze da na nezakonit nacin unovci svoju poziciju.

  2. Za 5 godina nešto malo više od 5000 evra, što je godišnje 1000 evra, mnogi profesori prodaju svoje knjige, na ovaj ili neki drugi način, previše je sve ovo sitno da bi ste hapsili ćoveka i još zadržali 48 sati kao negog velokog kriminalca?

    1. Covek je prodavao znanje,na ovaj ili onaj nacin, ajmo,malo sa hapsenjem onih koji su prodali drzavu………..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *