Uhapšena direktorka Građevinske škole u Nišu zbog primanja mita

Policija je uhapsila direktorku Građevinsko-tehničke škole “Neimar” u Nišu, Ljiljanu Ćosić (50) zbog sumnje da je primila mito u iznosu od 20.000 dinara. Policija je jutros saopštila da je direktorku uhapsila prilikom primopredaje novca.

Gradjevinsko-tehnicka-neimar
foto: FB/Građevinsko tehnička škola „Neimar“

-Postoje osnovi sumnje da je Lj.Ć., u svojstvu direktora srednje škole u Nišu, 02. septembra 2015. godine, donela rešenje o otkazu ugovora na osnovu kog jedna od radnica te škole nije mogla da ostvari pravo na otpremninu za odlazak u penziju. Direktorka se sumnja da je za produžetak ugovora odnosno za donošenje novog rešenja, kojim bi ostvarila takvo pravo, od oštećene zahtevala novčanu nadoknadu u iznosu od 20 hiljada dinara. Takođe, sumnja se da je Lj.Ć., 04. septembra 2015. godine, izvršila promenu predhodnog rešenja, pod istim brojem i datumom, i novo rešenje predala oštećnoj, uz napomenu da joj novac dostavi odmah po primanju plate, saopštila je danas policija.
Razgovarajući sa pojedinim nastavnim kadrom te škole, koji su zatečeni ovom informacijom, saznajemo “da im je to nespojiva vest” i sa direktorkom, i sa osobom koja zbog otkaza nije mogla da ostvari pravo na penziju. Ćosićeva je, inače, direktor škole već 12 godina.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

M.S.

2 Comments

  1. Nista novo sto se tice uzimanja i davanja mita. To je nesto sto mi svi znamo. Pitanje je da li ce biti i osudjena obzirom da je „razgovarano sa pojedinim nastavnim kadrom te skole koje je zateceno ovom informacijom“? Valjda bi trebalo obaviti razgovore i sa preostalim nastavnim kadrom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *