Uhapšena doktorka i saradnici iz Vojne bolnice koji su trgovali lekovima

Doktorka S.P.(58) koja kao civilno lice radi u Vojnoj bolnici pritvorena je juče na 48 sati. U istom slučaju policija je pritvorila i A.P.(64) i R.M.(59) koji se terete za pomaganje doktorki. Sumnja se da je ona prepisivala recepte za lekove koje je uzimala iz apoteka, a onda prodavala na crnom tržištu.

Krivična prijava će biti podneta još protiv 3 civilna lica i to protiv jednog civilnog lica zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Postoji osnovana sumnja da je S.P. izvršila napred navedeno krivično delo na taj način što je nezakonito popunjavala recepte za lekove na ime pacijenata koji imaju otvorene kartone u ovoj ustanovi a potom iste u dve različite apoteke u Nišu podizala lično ili preko civilnog lica koje takođe radi u VB Niš, navpodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva (OJT).

Saopštenje OJT (Klik za uvećanje)

U tužilaštvu navode da su im to omogućile radnice apoteka, iako nije bilo uslova za to pošto se radilo o receptima koji glase na druga lica čije vojne zdravstvene knjižice nije imala kod sebe.

Osim toga, u apotekama je podizala dijetetske suplemente i lekove koji se ne izdaju na recepte, tako što je izdavala recepte na druge lekove u protivrednosti ovih suplemenata. Iz ovih apoteka pomenute radnice su joj to omogućile a ovi recepti su dalje slati na naplatu u Fond za SOVO i od istog apotekama vršena refundacija njihovih cena. Takođe, određeni deo lekova je prodavan po nižoj ceni pacijentima jedne privatne zdravstvene ordinacije, u vlasništvu A.P. U popunjavanju i potpisivanju određenog broja recepata pomagala su joj još dva civilna lica zaposlena pri Vojsci, navodi se u saopštenju OJT.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *